HAGË – GJNP-ja urdhëron rikthimin në burg të Shesheljit

HAGË – GJNP-ja urdhëron rikthimin në burg të Shesheljit
HAGË, 30 mars /ATSH-AFP/ – Gjykata Ndërkombëtare Penale për ish-Jugosllavinë (TPIY) urdhëroi sot rikthimin në burg të ultranacionalistit serb, Vojislav Sheshelj, liruar përkohësisht në muajin nëntor, pasi ai kishte deklaruar disa here se nuk do të paraqitej para Gjykatës.

TPIY-ja urdhëroi instancën e ngarkuar me këtë çështje të anulonte menjëherë vendimin për lirimin e përkohshëm të Shesheljit dhe urdhëroi rikthimin e njësinë e ndalimit të OKB, në Hagë”, njoftoi Gjykata në një komunikatë.

“Ky vendim nuk më intereson, sigurisht që nuk do të rikthehem në Hagë me vullnetin tim të plotë”, deklaroi Sheshelj.

“Pres që ”kalorësia” të zbarkojë me shumë pompozitet për të më arrestuar, por ata ende nuk janë shfaqur”, theksoi ai.

Pas vendimit të TPIY-së, është policia serbe që duhet të kryejë detyrën për arrestimin e Vojislav Sheshelj, mjeshtër i provokimeve që prej rikthimit nga Haga./
/ec/ a.jor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>