Irak, kurdët shpallin fitoren në referendumin për pavarësi

Masoud Barzani KurdistanUdhëheqësi kurd i Irakut Masoud Barzani shpalli të martën fitoren në referendumin për pavarësinë dhe bëri thirrje për një “dialog” me autoritetet irakiane, të cilët e kanë hedhur poshtë votimin si jokushtetues.

“Në vend të ngacmimeve, le të kemi dialog për një të ardhme më të mirë”, tha ai, duke shtuar se “negociatat janë rruga e drejtë për të zgjidhur problemet, jo kërcënimet apo gjuha e forcës”.

Të hënën, kurdët e Irakut votuan mbi një referendum për pavarësinë që u kundërshtua nga qeveria në Bagdad, si dhe nga Turqia dhe Shtetet e Bashkuara. (voa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>