Izraeli vendos masa të reja kundër pandemisë

Izraeli pandemiaIzraeli njoftoi për ashpërsimin e masave kundër përhapjes së koronavirusit të ri, përfshirë mbylljen e shumë bizneseve, gjatë fundjavës.

Qeveria njoftoi për kufizimet, pasi kryeministri izraelit, Benjamin Netanyahu, tha se “masat e përkohshme” ishin të nevojshme, për të shmangur një izolim tjetër të përgjithshëm.

Netanyahu është përballur me kritika dhe protesta të gjera ditët e fundit, lidhur me trajtimin e pandemisë nga ana e qeverisë së tij, dhe pasojat ekonomike nga një izolim i mëparshëm.

Kufizimet e reja parashohin mbylljen gjatë fundjavave të dyqaneve, qendrave tregtare, salloneve të bukurisë dhe vendeve turistike.

Fundjava izraelite është të premten dhe të shtunën.

Izraeli kryesisht kishte parandaluar shpërthimin e epidemisë, pas vendosjes së masave të ashpra të izolimit që zgjatën dy muaj.

Por, rastet e reja me koronavirusin e ri, janë rritur që kur janë hequr kufizimet.

Izraeli raportoi rreth 1.900 raste të reja vetëm ditën e enjte. Të paktën 384 njerëz kanë vdekur që nga fillimi i pandemisë, ndërsa janë infektuar më shumë se 45,000 persona.

rel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>