Koncerni Peugeot Citroën blen Opelin

OpelMe blerjen e Opelit, koncerni PSA Peugeot Citroën synon të rrisë produktivitetin.

Koncerni  francez PSA Peugeot Citroën bleu koncernin Opel duke krijuar në këtë mënyrë një gjigant të ri në sektorin e prodhimit të automjeteve.

Blerja kushtroi 1.3 miliardë euro. Koncerni i ri do të jetë koncerni automobilistik i dyti më i madh në Evropë.

Shefi i koncernit francez PSA Carlos Tavares nuk la gjatë shpalljes së marrëveshjes ditën e hënë asnjë pikë dyshimi se blerja e Opel-it dhe Vauxhall-it, filiale të GM-së, është një vendim i mirë për të ardhmen. “Ne duam një kampion evropian që përbëhet nga kombinimi i një koncerni francez dhe një kompanie gjermane,” – tha Tavares.

Me blerjen e Opelit, koncerni PSA Peugeot Citroën do të rrisë produktivitetin, tha eksperti i automobilëve Ferdinand Dudenhoeffer një një intervistë me DW-në. Por në të njëjtën kohë priten masa të ashpra kursimi. (dw)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>