Kthehet ekuipazhi i Stacionit Hapësinor

kapsula soyuzNjë kapsulë Soyuz me ekuipazhin e Stacionit Ndërkombëtar të Hapësirës kreu sot një zbritje të suksesshme me parashutë në aerodromin e Kazakhstanit.

Në ekipin e astronautëve ishin ai amerikan Tim Kopra, britaniku Tim Peake dhe kozmonauti rus Yuri Malenchenko.

Tim Peake është astronauti i parë britanik që shkon në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës.

Zbritja sot e kapsulës u krye rreth tre orë pasi ekuipazhi i anijes u shkëput nga orbita e stacionit hapësinor, duke i dhënë fund eskursionit të tyre 6-mujor në hapësirë. (voa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>