Merkel: Virusi ndëshkon mungesën e vendosmërisë

MerkelKancelarja Merkel mbron masat kufizuese për shkak të numrit në rritje të infeksioneve është koronës. Gjendja aktuale është shqetësuese tha ajo për gazetarët.

Sipas kancelares Angela Merkel kufizimet për koronën që hynë në fuqi të hënën janë urgjentisht të nevojshme. Numri i infeksioneve të reja u trefishua 14 ditët e fundit dhe numri i pacientëve në repartet e reanimacionit dhjetë ditët e fundit u dyfishua. Qëllimi është rikthimi në nën 50 infeksione të reja për 100,000 banorë brenda shtatë ditësh. Sipas kancelares Merkel kjo mesatare është aktualisht 127.8 raste të reja në shtatë ditë.

Në një konferencë për shtyp Angela Merkel u bëri thirrje të gjithë qytetarëve të mbështesin masat e mëdha kufizuese kundër koronës. “Është në dorën e të gjithëve që të arrijmë këtë nëntor një pikë kthese në përballjen e sukseshme me pandemike,” tha ajo. Nëse gjatë katër javët e ardhshme do të bëhet i mundur frenimi i përhapjes së virusit në Gjermani, kjo do të krijojë kushtet për një dhjetor ku do të vazhdojnë rregullat e kurorës, por do të kemi më shumë liri.

Kancelarja paralajmëroi për “një gjendje emergjence akute” në spitale në rast se numri i ri i infeksioneve dhe i rasteve të rënda pas një infeksioni me SARS-CoV2 do të rritet me shpejtësi.

DW (rtr, bbc, dpa, ap, afp)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>