Nasa, fotografia më e madhe

galaksiaPërbëhet nga 1.5 miliardë piksela dhe kërkon një hapësirë prej 4.3 gigabitësh në disk. NASA thotë se kjo është fotografia më e madhe e marrë ndonjëherë ku përfshihen 411 imazhe të veçanta të gjitha të kombinuara së bashku për të treguar pamjen spektakolare  të një seksioni të galaksisë Andromeda, që ndodhet 2 milionë vite dritë larg Tokës.

Teleskopi Hubble i mori imazhet në një rezolucion të tillë që mund të krahasohet sikur të fotografosh kokërrat e rënës individualisht.  Galaksia Andromeda me qindra miliarda yje, është një prej qindra miliardë galaksive në pafundësinë e universit.

Për më shumë hollësi, në se dëshironi, mund të shkoni tek faqja a Nasës, NASA.GOV për të parë nga afër galaksinë fqinje, dhe për të shijuar fotot spektakolare dhuratë e teleskopit Hubble.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>