Rezistenca ndaj antibiotikëve, shqetësim botëror

rezistente-ndaj-antibiotikeveProblemi gjithnjë e më shqetësues i shtimit të rezistencës ndaj antibiotikëve hyri këto ditë edhe në rendin e ditës së OKB-së.

Përdorimi i tepruar i antibiotikëve dhe ilaçeve të tjera dikur tepër të sukseshme në luftën ndaj mikrobeve, ka sjellë si pasojë edhe mutacione gjenetike tek mikrobet duke i bërë ato rezistente ndaj antibiotikëve.
Një raport i Bankës Botërore në fillim të këtij muaji vinte në dukje se rezistenca ndaj antibiotikëve mund të shkaktojë një dëm ekonomik global ndoshta më të rëndë se kriza financiare e vitit 2008.

Organizata Botërore e Shëndetësisë, Banka Botërore dhe agjensi të tjera ndërkombëtare kanë premtuar të punojnë për një plan veprimi. Ato pritet të raportojnë në asamblenë e përgjithshme në vitin 2018, mbi zgjidhjet e mundshme. (voa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>