Sanders: Do të bashkëpunoj me Clinton

bernie sandersBernie Sanders premtoi se do të punojë me kandidaten ende jozyrtare presidenciale Hillary Clinton, por nuk tha që lë garën apo që do ta mbështesë kandidaturën e saj. Senatori i Vermontit, gjatë një fjalimi për mbështetësit e tij, tha se ishte jetësore që ata të mos lejonin kandidatin republikan Donald Trump të fitojë Shtëpinë e Bardhë.

Ai gjithashtu premtoi se do të vazhdojë punë e tij për të shndërruar Partinë Demokratike. Sanders prej shumë javësh i reziston thirrjes për t’i dhënë fund fushatës së tij, sidomos pasi Clinton arriti numrin e duhur të delegatëve për kandidimin automatik.

Sanders fitoi zgjedhjet në 22 shtete amerikane dhe mori më shumë se 12 milionw vota, por Clinton mori 16 milionw vota dhe mbështetjen e delagatëve të lirë, duke u bërë “de facto” kandidatja e Partisë Demokratike për presidencën.

Presidenti amerikan Barack Obama dhe zëvendësi i tij Joe Biden kanë dhënë mbështetjen e tyre për Clinton, diçka që Sanders nuk e ka bërë me shpresën se mund ta ndryshojë situatën në konventën e Partisë Demokratike në korrik dhe t’i zërë vendin Clintonit.

Sipas analistëve, kjo e ka shqetësuar jo pak Partinë Demokratike, e cila nuk dëshiron të shkojë e ndarë në konventë dhe më pas në zgjedhjet presidenciale kundër Donald Trump.

/ Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>