SHBA vendosin sanksione ndaj Rusisë

shtepia e bardheAdministrata Trump po vendos sanskione të reja ndaj 19 rusëve, të cilët mendohet se kanë ndërhyrë në zgjedhjet e vitit 2016 në Shtetet e Bashkuara. Mes tyre janë 13 rusë ndaj të cilëve është ngritur padi nga prokurori special, Robert Mueller.

Sanksionet po ashtu përfshijnë ushtrimin e parë nga Kongresi, të autoritetit për të ndëshkuar Moskën për ndërhyrje në zgjedhjet amerikane. Objekt ndëshkimi janë edhe zyrtarë që punojnë për agjencinë ruse të zbulimit për ushtrinë, GRU.

Departamenti i Thesarit tha se agjencia GRU dhe ushtria ruse kanë ndërhyrë në zgjedhjet amerikane dhe se kanë qenë drejtpërdrejt përgjegjëse për sulmet kibernetike të njohura si NotPetya, që goditën bizneset në mbarë Eruopën në qershor të vitit 2017.

Ndër personat e përfshirë në aktpadinë e Robert Muellerit, është edhe Yevgeny Prigozhin, i cili njihet si kryekuzhinieri i Presidentit rus Vladimir Putin. Sanksionet e reja të administratës amerikane prekin edhe Agjencinë e Kërkimeve në Internet, për të cilën zoti Mueller thotë se ka drejtuar në një masë të konsiderueshme ndërhyrjen kibernetike ndaj zgjedhjeve presidenciale në Shtetet e Bashkuara. (voa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>