Shpërthime në platformën e SpaceX

Space xNjoftohet se ka pasur shpërthime në platformën e lëshimit të raketës SpaceX në Kepin Kanaveral të Floridës. NASA tha se SpaceX po vinte në provë një raketë pa pilot, kur struktura u trondit sot nga një seri shpërthimesh, që u ndjenë disa kilometra larg.

Pamjet e regjistruara nga kamerat e vëna në strukturë tregojnë një tymnajë të madhe në platformën e lëshimit. SpaceX thotë se nuk pati lëndime nga shpërthimet.

Autoritetet thanë se prova që po kryhej u planifikua në kuadër të përgatitjeve për të lëshuar të shtunën raketën që ka në bord një satelit.

SpaceX është një kompani private për transportimin e pajisjeve hapësinore dhe furnizimeve për operacionet në hapësisë, e themeluar nga shefi ekzekutiv i kompanisë Tesla, Elon Musk.

Kompania ka marrë famë ndërkombëtare për pajisjet e saj novatore që premtojnë uljen e kostos për transportet hapësinore. (voa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>