Të gjithë fituesit e Oscar

oscarsNë përmbledhjen e mëposhtme, Telegrafi jua sjell të gjithë fituesit në ceremoninë e 88-të të ndarjes së çmimeve Oscar.

Skenari më i mirë: “Spotlight”

Skenari i përshtatur: “The Big Short”

Aktorja më e mirë në rol dytësor: Alicia Vikander (“The Danish Girl”)

Kostumografia: “Mad Max: Fury Road”

Dizajn produksioni: “Mad Max: Fury Road”

Makijazhi dhe stili flokëve: “Mad Max: Fury Road”

Kinematografia: “The Revenant”

Editimi: “Mad Max: Fury Road”

Editimi i zërit: “Mad Max: Fury Road”

Miksimi i zërit: “Mad Max: Fury Road”

Efektet vizuale: “Ex Machina”

Filmi i shkurtër i animuar: “Bear Story”

Filmi i animuar: “Inside Out”

Aktori më i mirë në rol dytësor: Mark Rylance (“Bridge of Spies”)

Filmi i shkurtër dokumentar: “A Girl in the River: The Price of Forgiveness”

Filmin më i mirë dokumentar: “Amy”

Filmi i shkurtër (live action): Stutterer

Filmi i huaj më i mirë: “Son of Saul”

Kolona zanore: “The Hateful Eight”

Muzika – kënga origjinale: “Writing’s On The Wall”

Regjisori më i mirë: Alejandro G. Inarritu (“The Revenant”)

Aktorja më e mirë në rol kryesor: Brie Larson (“Room”)

Aktori më i mirë në rol kryesor: Leonardo DiCaprio (“The Revenant”)

Filmi më i mirë: “Spotlight”

/Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>