Triumf i ri për SpaceX

SpaceX LaunchSpaceX Launch

Kompania SpaceX e Elon Muskut, shënoi të hënën një triumf të ri, duke lëshuar me sukses në hapërisë një satelit sekret përgjimi për një agjenci qeveritare amerikane.

Nisja nga Qendra e Hapësirës “Kennedy” në Kepin Kanaveral u shty një ditë, për shkak të një problemi me sensorët. Sateliti sekret i quajtur NROL-76 është i Zyrës Kombëtare të Gjurmimit dhe u dërgua në një orbitë të panjohur.

Kjo agjenci që e konsideron veten si “sytë dhe veshët e vendit në hapësirë”, mban dhe zhvillon satelitë përgjimi.

Lloji i satelitit nuk njihet, por Zyra Kombëtare e Gjurmimit ka përgjegjësinë të dallojë kërcënime të mundshme ndaj Shteteve të Bashkuara si sulme terroriste, zhvillimin e armëve bërthamore apo hedhje raketash.

SpaceX ka bërë përparim në misionin për ta bërë udhëtimin në hapësirë më pak të kushtueshëm, duke ricikluar raketa. Muajin e kaluar, kompania lëshoi në hapësirë me sukses një raketë që ishte përdorur edhe më parë.

Kjo ishte raketa e pestë që hedh SpaceX në vitin 2017. (voa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>