LAJMET NGA KOSOVA

 • Kosova: vatër e islamizmit?

  23 Dhjetor, 2016

  Shifrat e myslimanëve të radikalizuar në Kosovë janë alarmuese. Strukturat shtetërore dhe të shoqërisë civile në Kosovë përpiqen t’i frenojnë këto zhvillime.

  islamizmiFeja radikale islame është një problem në rritje për Kosovën, por edhe për gjithë rajonin dhe për Evropën. Ekspertët në Kosovë janë të alarmuar për zhvendosjen e identitetit në drejtim të fesë tek shqiptarët dhe kërkojnë masa të ...

 • Dëmi 30 milionësh mbi PTK-në gjobë e vëllazërisë Pronto

  22 Dhjetor, 2016

  prontoTribunali Ndërkombëtar i Arbitrazhit e ka obliguar Postë dhe Telekomin e Kosovës që t’ia paguaj kompanisë Z Mobile humbjen e pretenduar prej 30 milionë euro tashmë të konstatuar. Posta dhe Telekomi i Kosovës u padit për mos zbatimin e këtyre pikave të kontratës:

  1. Vonesat në liferimin e SIM kartelave nga ana e PTK-së për Zmobile,
  2. Mos alokimi i bllokut numerik shtesë ...
  3. Z-Mobile fiton arbitrazhin Vala-s i mer 30 mln euro dhe 100 mijë numra

   20 Dhjetor, 2016

   posta-vala-ksTelekomi i Kosovës gjatë orëve të mbrëmjes konfirmoi vendimin e Tribunalit Ndërkombëtarë të Arbitrazhit, vendim i cili thotë se Telekomi i Kosovës-Vala, duhet t`i paguajë rreth 30 milionë euro Devolli Group apo Z-Mobile , t`ia jap 100 mijë numra shtesë dhe t`ia ofrojë shërbimet 3 dhe 4 g të internetit për të gjithë numrat. Ky vendim pritet të falimentojë ...

  4. Nulleshi: KEK-u nuk është ndotësi kryesor i ajrit

   20 Dhjetor, 2016

   cilesia-e-ajritNë Korporatën Energjetike të Kosovës thonë se gjendja e cilësisë së ajrit që ka ndikuar në keqësimin e situatës nuk është vetëm faji i termocentraleve të kësaj korporate, por edhe të industritë e tjera.

   “Elementi kyç që ndikon është diçka tjetër, ndonjë burim tjetër e jo termocentralet e KEK-ut. Pra KEK, nuk është determinues në këtë rast të gjendjes alarmuese ...

  5. Mesila Doda jep alarmin: Për një pakt të madh mbarkombëtar

   17 Dhjetor, 2016

   Për një pakt të madh mbarkombëtar

   https://youtu.be/ZTE5zZYEev4

    

   Shqipëria ka qenë qysh në fillesat e saj në përpjekje me mëvetësinë. Etërit e Kombit përherë kanë qenë para një udhëkryqi, i cili vinte në dyshim ekzistencën e tij.
   Qysh në frymën e parë e deri më sot shqiptaria është përherë në këtë dilemë; në atë të shpërbërjes ose në atë të lartësimit.

   Në Kongresin e Manastirit pas fjalimit të Patër Fishtës, i cili pa asnjë ...

  6. Pushteti nuk e do as të drejtën e as të vërtetën për Astritin

   16 Dhjetor, 2016

   tome-gashiTë gjeturat nga mjeko-ligjorët Besim Ymaj dhe Besim Latifaj hedhin poshtë raportin e mjeko-ligjorëve të caktuar nga institucionet shtetërore, i cili raport  nuk shpjegonte lidhjet shkencore e logjike midis konstatimeve të shkakut të vdekjes (asfiksisë) dhe shkaktarit të vdekjes (dëmtime të vetëshkaktuara “hezituese”).

   Ky raport i detajizuar nga Dr. Ymaj dhe Dr. Latifaj demanton shumë konstatime nga organet ...

  7. Kosova zyrtarisht me kod telefonik 383

   15 Dhjetor, 2016

   Unioni Ndërkombëtar i Telekomunikacionit, (ITU) i ndau sot Kosovës zyrtarisht kodin e saj telefonik 383. Lajmi u mirëprit në Prishtinë.

   telefoniKosovës edhe zyrtarisht nga sot (15.12) iu nda kodi telefonik 383. Unioni Ndërkombëtar i Telekomunikacionit, e vendosi Kosovës në listën zyrtare të shteteve që kanë kode telefonike dhe e publikoi në faqen e vet zyrtare. Ministrja për Dialog në qeverinë ...

  8. Emërohet kryetarja e Gjykatës së Posaçme për Kosovën

   14 Dhjetor, 2016

   ekaterina-trendafilovaEkaterina Trendafilova

  9. Serbë të Pejës thonë se fëmijët e tyre në “Panda” i ka vrarë Sigurimi i Serbisë

   14 Dhjetor, 2016

   caffe-pandaNë Patrikanën e Pejës sot është shënuar 18 –vjetori i vrasjes së gjashtë të rinjve serbë në kafenenë “Panda” në këtë qytet.

   Familjet e të vrarëve thonë se krimin s’e kanë bërë shqiptarët dhe presin nga Qeveria e Serbisë përgjigje në pyetjen nëse krimin e kanë bërë forcat ushtarake apo ato policore serbe që kanë qenë në Pejë në vitin ...

  10. BE kërkon nga Prishtina bashkëpunimin me Gjykatën Speciale

   13 Dhjetor, 2016

   be-gjykata-specialeBashkimi Evropian për herë të parë edhe formalisht kërkon nga Prishtina zyrtare bashkëpunimin me Gjykatën Speciale. 

   Në deklaratën e presidencës së BE-së Sllovakisë, mirëpritet fakti se Kosova i ka përmbushur obligimet e mbetura për themelimin e Dhomave të specializuara dhe Zyrës së prokurorit  special për hetimin e dyshimeve për krime të kryera gjatë dhe pas konfliktit të vitit 1999.

   “Të gjitha ...

Qendra Informative Shqiptare "Liria"