BE-ja, sondazh për liberalizimin e vizave. Alternativë edhe Kosova

shengen ksBashkimi Europian ka publikuar një sondazh në faqen informuese mbi liberalizimin e vizave për në vendet e zonës “Schengen”, përmes të cilit kërkon të marrë mendimin e lexuesve dhe anketuesve se, cili prej 4 vendeve, me të cilat BE-ja është në negociata për heqjen e vizave, do të duhet ta fitojë më parë një lehtësim të tillë.

Bëhet fjalë për Kosovën, Turqinë, Ukrainën dhe Gjeorgjinë, vende të cilat prej kohësh diskutojnë me institucionet e Bashkimit Europian për të përfituar nga lëvizja e lirë e shtetasve të tyre në zonën “Schengen”.

“BE-ja ka zhvilluar një dialog për liberalizim vizash me Turqinë, Ukrainën, Gjeorgjinë dhe Kosovën, ndërsa së fundmi institucionet tona janë shumë pranë hapave konkretë drejt rekomandimit të liberalizimit të vizave për qytetarët e tyre, në mënyrë që të lëvizin të lirë brenda territorit të ‘Schengen’-it”, thuhet në përshkrimin esondazhit.

Nuk dihet ende sesa do të zgjasë sondazhi, por të gjithë shqiptarët kudo ndodhen kanë mundësi të kontribuojnë me një votë “online” për liberalizimin e vizave me shtetin e Kosovës, gjë që realisht është paralajmëruar prej disa ditësh dhe që pritet të bëhet realitet në një të ardhme të afërt.

/ Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>