Delawie: Çmimi i të qenit i korruptuar duhet të jetë i lartë

Ambasadori amerikan në Prishtinë, Greg Delawie tha se Kosova duhet të ketë një program të rreptë që mundëson identifikimin dhe ndjekjen e lehte të veprave të korrupsionit

Ambasadori Greg DelawieAmbasadori amerikan në Kosovë, Greg Delawie, tha të hënën në Prishtinë se një program i rreptë kundër korrupsionit krijon mjedisin e përshtatshëm në të cilin veprat e korrupsionit identifikohen lehtësisht dhe pastaj ndiqen po ashtu  lehtësisht.

Ai i bëri këto komente në hapjen e seminarit “Aspektet Ligjore të luftës kundër korrupsionit”, të organizuar nga ambasada amerikane.

Ai tha se “lufta kundër korrupsionit është sfidë për çdo qeveri, shpresojmë që trajnimi i sotëm do ta ndihmojë Kosovën në këtë përpjekje të vështirë, por të domosdoshme. Një program i rreptë kundër korrupsionit krijon mjedisin e tillë ku veprat e korrupsionit identifikohen lehtësisht dhe pastaj ndiqen lehtësisht penalisht. Çmimi i të qenit i korruptuar duhet të jetë shumë e lartë”, tha ambasadori amerikan.

Përpjekjet kundër korrupsionin janë nga përparësitë e mia kryesore. Duke punuar së bashku duhet të sigurojmë që Kosova ka masat ligjore zbatuese të cilat përmbushin standardet më të larta”, tha ai.

Pjesëmarrësit e programit, kryesisht nga ministritë dhe agjencitë e ndryshme shtetërore që trajtojnë luftën kundër korrupsionit, gjatë seminarit do të bashkëpunojnë me ekspertët amerikan, të njoftohen me praktikat më të mira për luftimin e korrupsionit dhe në fushat tjera me interes, siç janë siguria e kufijve dhe luftëtarët e huaj, shkeljet në qeveri, korrupsioni në administratën publike, reformat qeveritare etj.

Organizata e institucioneve vendase e ndërkombëtare e kanë radhitur shkallën e lartë të korrupsionit si një prej sfidave kryesore të Kosovës.

Organizata ndërkombëtare Transparency International në raportin e fundit e kishte radhitur Kosovën në vendin e 110-të për shkallën e korrupsionit gjatë vitit të kaluar në një tabelë me 175 vende të botës. (voa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>