Gjermania shpall Kosovën dhe Maqedoninë e Veriut si zona me rrezik të lartë

Deutschland Grenzkontrollen an der Grenze bei KiefersfeldenUdhëtarët nga këto vende duhet të regjistrohen në portalin përkatës para se të hyjnë në Gjermani. Të pavaksinuarit ose të pashëruarit duhet të kalojnë minimumi 5 ditë në karantinë.

Duke filluar nga e diela, 22 gusht 2021, Kosova  dhe Maqedonia e Veriut konsiderohen si zona me rrezik veçanërisht të lartë për përhapjen e koronavirusit. Këtë e bëri të ditur instituti gjerman Robert Koch (RKI), të premten padite në faqen e internetit.

Veç këtyre dy vendeve,  listës së zonave me rrezik veçanërisht të lartë, iu shtuan edhe Brazili, Dominika, Greqia – rajonet e Kretës dhe Egjeut Jugor (duke filluar nga e marta, 24 gusht 2021, në mesnatë), si edhe Irlanda. rajonet kufitare dhe perëndimore.

RKI hoqi nga lista e zonave me rrezik veçanërisht të lartë Andorrën dhe  disa rajone të Spanjës.

Çfarë vlen tani për udhëtarët nga Kosova dhe Maqedonia e Veriut? 

Sipas ministrisë së punëve të jashtme të Gjermanisë, udhëtarët që duke filluar nga data 22 gusht kanë qenë në një zonë me rrezik të lartë në 10 ditët e mëparshme, duhet të regjistrohen në portalin www.einreiseanmeldung.de para se të nisen në Gjermani dhe ta kenë me vete vërtetimin e regjistrimit.

Nëse nuk janë  të vaksinuar ose të shëruar nga virusi korona, duhet të bëjnë një test negativ. Në Gjermani duhet të kalojnë 10 ditë në karantinë. Periudha e karantinës shkurtohet automatikisht në 5 ditë për fëmijët nën moshën 12 vjeçare dhe për të rriturit, të cilët pas pesë ditësh dëshmojnë  rezultatin negativ të testit të koronës.

Përjashtohen nga ky rregull personat, të cilët:

a. kanë qenë si tranzit në një zonë me rrezik të lartë ose zonë të varianteve të virusit,

b. janë tranzit nëpër Gjermani dhe largohen nga vendi sa më shpejt;

 

ash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>