Kosova, taksa 100% edhe për markat ndërkombëtare që hyjnë nga Serbia e Bosnja

RamushQeveria e Kosovës ka vendosur tarifë doganore 100 për qind edhe për markat ndërkombëtare që prodhohen në Serbi dhe Bosnje-Hercegovinë, e nga këto shtete hyjnë në Kosovë.

Në vendimin e 21 nëntorit, kur qeveria vendosi tarifë 100 për qind për produktet më origjinë nga Serbia dhe Bosnje-Hercegovina, kishte lejuar që për 9 marka ndërkombëtare të mos të zbatohet tarifa.

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë në Qeverinë e Kosovës, Endrit Shala i tha “Radios Europa e Lirë” se tashmë, asnjë produkt që vjen nga Serbia dhe Bosnje-Hercegovina nuk përjashtohet nga tarifa prej 100 për qind.

“Nga 21 janari, secili produkt që ka origjinë nga Serbia dhe Bosnje-Hercegovina e ka taksën 100 për qind”, ka thënë Shala.

Në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës, ministri Shala ka theksuar që vendosja e tarifës edhe për markat ndërkombëtare që prodhohen në Serbi dhe Bosnje-Hercegovinë nuk mund të ndikojë në marrëdhëniet me vendet prej nga janë këto marka.

Ai ka theksuar se ka biseduar me përfaqësuesit e këtyre kompanive dhe ato kanë filluar tashmë që ta furnizojnë me markat e veta tregun në Kosovë, përmes vendeve të tjera dhe jo nga Serbia.

Top Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>