Lugina numëron mbi 100 mijë shqiptarë

LuginaSipas përfaqësuesve të Komisionit Komunal për Regjistrim, procesi është zhvilluar pa ndonjë problem, ndërsa rezultatet preliminare, i përgënjeshtrojnë autoritet shtetërore, të cilat shqiptarët i konsideronin vetëm 5.200 persona, bazuar në regjistrimin e vitit  2011, të cilin e kishin bojkotuar shqiptarët.

 

“Rezultatet preliminare janë se në komunën e Preshevës, me të gjitha 35 vendbanime, jetojnë 58. 850 qytetarë rezident dhe jorezident,  në 11.573 amvisëri. Sipas informatave që i kam, Bujanoci ka diku mbi 54.000 qytetarë, ndërsa Medvegja mbi 8.300 qytetarë shqiptarë”, deklaroi Hevzi Ramadani, kryetar i këtij komisioni për RTK.

Qytetarët në Preshevë, iu kanë përgjigjur pozitivisht regjistrimit ndërsa shprehen të kënaqur që janë regjistruar të gjithë edhe ata që jetojnë këtu e edhe familjarët e tyre që jetojnë ën diasporë.

Rezultatet e para zyrtare Enti për Statistika i Serbisë pritet t`i bëjë publike nga fundi i nëntorit, ndërsa ato përfundimtare më së voni deri në fundin prillit të vitit 2023.

Procesi i regjistrimit në tri komunat e Luginës së Preshevës  është monitoruar në vazhdimësi nga përfaqësuesit e misionit të OSBE-së në Serbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>