Majlinda Kelmendi fiton medaljen e artë në Lojërat Olimpike

MajlindaSportistja nga Kosova, Majlinda Kelmendi, fitoi të dielën medaljen e artë në kategorinë deri në 52 kilogramë në xhudo për femra në Lojërat Olimpike në Rio Janeiro.

Ajo ngadhënjeu në finale kundrejt italianes Odette Giuffrida.

Kjo është edhe medalja e parë olimpike për Kosovën e cila sivjet për herë të parë po mer pjese me tetë sportistë në këto lojëra.

Kosova u bë anëtare e Komitetit Olimpik Ndërkombëtar në dhjetor të vitit 2014.

Ajo shpalli pavarësinë e saj në vitin 2008 dhe deri tash është njohur nga mbi 100 vende të botës. Fakti që ajo nuk është anëtare e Kombeve të Bashkuara vazhdon të vështirësojë pjesëmarrjen e sportistëve të saj në shumë fusha të konkurrencës ndërkombëtare.

Në muajin maj të këtij viti ajo megjithatë u bë pjesë e Federatës Evropiane dhe asaj botërore të Futbollit, duke shënuar hapa të rëndësishëm në përpjekjet për të siguruar përfaqësim të barabartë në botë. (voa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>