Policët serbë në veri, dorëzojnë armët, uniformën dhe mbesin të papunë

policiaDy ditë më parë ishin të veshur me uniformë të policisë. Por tani, të veshur me rroba civile, ish pjesëtarët e Policisë së Kosovës nga komnuniteti serb, në veri të vendit, po shkojnë një nga një në stacionin policor në Mitrovicën e Veriut.

 

Siç shihet edhe në fotografitë e shkrepura nga gazetari i RTK-së, Hysni Demaku, ata me vete kanë çanta ose qese, në të cilat kanë vendosur edhe armët zyrtare, të cilat janë duke i dorëzuar.

E brenda, pjesëtarë të administratës së policisë, nën vëzhgimin e Zëvëndëskomandantit të Policisë së Kosovës për rajonin e  Mitrovicës së Veriut, Besim Hotit, janë duke dorëzuar pistoletat.

Pas mbushjes së formularëve dhe protokollimit të tyre, tashmë ish pjesëtarët e Policisë së Kosovës të konunitetit serb, largohen si të papunë.

Gazetari i RTK-së, Hysni Demaku, deklaron se ka provuar disa herë të kontaktojë e bisedojë me ta, për të kuptuar aspektin emocional të tyre, pasi bashkë me uniformën dhe pistoletën, ata po braktisin edhe vendin e punës.

Megjithatë, ai tregon se reagimet e tyre janë shumë të vrazhda dhe është gati e pamundur të bsiedohet. Sipas tij, kjo vrazhdësi nuk është vetëm në drejtim të gazetarëve të mediave shqiptare, por edhe atyre serbe.

Në katër konunat e Kosovës në veri të vendit, Mitrovicë e Veriut, Zubin Potok, Leposaviq e Zveçan, veprojnë rreth 300 pjesëtarë të Policiasë së Kosovës, e që janë kryesisht të komunitetit serb.

rtk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>