Të drejtat e shqiptarëve në Luginën e Preshevës

avokati i popullit ksNë Prishtinë, përfaqësuesit e avokatëve të Popullit të Kosovës dhe Shqipërisë thanë se do të bëjnë çdo gjë që është e mundur për të ndihmuar në mbrojtjen e të drejtave të shqiptarëve të Luginës së Preshevës.

Komentet e tyre pasuan vendimin e disa ditëve më parë të autoriteteve serbe për të kthyer në Kosovë rreth 103 mijë libra në gjuhën shqipe që ishin dhuruar nga Ministria e Arsimit e Kosovës për shkollat në gjuhën shqipe në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. (voa)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>