Zgjedhjet: PDK ka fituar 9 komuna, LDK 7 komuna, AAK 5 komuna dhe LVV 4 komuna.

komunat zgjedhjet 2021Partia Demokratike e Kosovës është partia fituese e zgjedhjeve lokale në Kosovë.

Partia Demokratike e Kosovës ka fituar nëntë komuna në zgjedhjet lokale

Lidhja Demokratike e Kosovës është e dyta si me shtatë komuna të fituara.

AAK-ja ka marrë pesë, ndërsa Vetëvendosje do të udhëheqë në katër.

Ky është rezultati i deritashëm. Në emrat me fusnotë, numërimi s’ka përfunduar ende por se fitoret janë shpallur ose rezultati është bindës për ato parti:

Rezultatet:

VV: Kamenicë, Shtime, Gjilan*, Podujevë

PDK: Mitrovica, Skenderaj, Ferizaj, Hani i Elezit, Vushtrri, Kaçaniku, Prizren, Drenas*, Dragash*

LDK: Lipjan, Pejë, Istog, Viti, Junik, Fushë-Kosova, Prishtinë*,

AAK: Deçan, Suharekë, Gjakovë, Klinë, Rahovec*

Lista Serbe: Leposaviq, Novobërdë, Shtërpcë, Zubin Potok, Zveçan, Graçanicë, Ranillug, Partesh, Mitrovicë e Veriut, Kllokot*

Xhafer Gashi: Obiliq

KDTP: Mamushë

Nisma: Malishevë*

rtk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>