E pyetën Dalai Lamën: Çfarë ju habit më së shumti tek njerëzimi?

Dalai LamaE pyetën Dalai Lamën: Çfarë ju habit më së shumti tek njerëzimi?  

Dalai Lama: “Njeriu! Sepse ai sakrifikon shëndetin, për të fituar para. Pastaj, ai sakrifikon paratë, për të rikthyer shëndetin. Dhe pastaj, ai është kaq në ankth për të ardhmen e tij, saqë nuk shijon të tashmen; rezultati është që ai nuk jeton as në të tashmen, as në të ardhmen; ai jeton sikur nuk do të vdesë asnjëherë, por pastaj vdes, pa jetuar kurrë”

Shqip,  – Po e shite nderin (b…n) për para dhe pushtet, nuk je më pronari i saj, ke paratë dhe pushtetin, por nderin (b…n) tënd e posedon dikush tjetër. Pas një kohe, për ti ruajtur paratë vazhdon dhe i shërben pa kriter, por dikur kjo si duket fillon të të pengojë, sepse paratë pa nderin (b…n) nuk kanë vlerë.

Por a mund ta rikthesh përsëri nderin (b…n)? Mundohesh ta rikthesh në pronësinë tënde duke i harxhuar paratë, por deri më sot ende s’ka arritur ndonjëri sukses, si duket nuk është proces rikthyes!

Çka mbetet? Turpi dhe një pjesë e parave të pista i mbeten trashëguesve!

Qefini nuk ka xhepa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>