• Prokuroria Speciale në aksion: Kompani të dyshimta për pastrim parash

  23 Mars, 2016

  regjistri qendrorPak më parë para hyrjes së ndërtesës së Bankës Popullore ka pasur një automjet i njësisë policore Alfa dhe disa vetura tjera të policisë. Edhe nga Prokuroria Speciale Publike konfirmojnë se hetuesit e tyre të mbështetur edhe nga policia janë prezent para ndërtesës së Bankës Popullore të Maqedonisë, për shkak të vendimit gjyqësor për marrjen e dokumenteve nga ...

 • Ciklet zgjedhore që nga viti 2011 e këndej janë jolegjitime

  22 Mars, 2016

  KaticaProkurorja Speciale Katica Janeva jep goditjen e radhës. Të gjitha zgjedhjet që nga viti 2011 e deri tani janë jo- legjitime. Janeva thotë se ka dëshmi që e vënë në pikëpyetje legjitimitetin e presidentit Gjorge Ivanov, deputetëve dhe Gjykatës Kushtetuese.

  “Me dëshmitë që ne kemi, të cilat në masën 80 për qind dëshmojnë akuzën me të cilën synojmë në të ...

 • Piter Van Haute: diplomati belg që po lufton me pushtetin e korruptuar në Maqedoni

  21 Mars, 2016

  Piter Van HautePiter Van Haute, belgu 59-vjeçar që po kalon muaj në Maqedoni si kryeminisionar për zgjedhjen krizës politike në Maqedoni në rolin e negociatorit të BE-së, është shndërruar në një prej figurave më origjinale dhe më tërheqëse të diplomacisë europiane.

  Figura dhe roli i tij është një kombinim i modestisë në sjelljen publike me deklarimet pikante, ku atë që ...

 • Georgievski pranon, maqedonasit nuk dëshrijonë të antarësohen në NATO

  21 Mars, 2016

  lupco georgievskiPolitikanët maqedonas duhet të qajnë natë e ditë dhe të punojnë pandërprerë që një ditë e më parë Maqedonia të antarësohet në BE dhe NATO, pasi në të kundërtën Maqedonia gjendet në rrezik të madh.

  Antarësimi i vendit në BE duhet të jetë prioritet i kombit maqedonas dhe jo vetëm i shqiptarëve siç është rasti me Bashkimin Demokratik për ...

 • KSHZ të sqarojë moskontrollimin në terren

  21 Mars, 2016

  KSHZ MakVazhdojnë akuzat në baza politike për procesin e pastrimit të listës së zgjedhësve. LSDM-ja vazhdon të këmbëngulë për një sqarim publik nga KShZ-ja se pse numri prej rreth 124 mijë votuesish nuk do të verifikohen në terren. Sipas nënkryetarit të LSDM-së, Damjan Mançeski, VMRO-DPMNE-ja dhe BDI-ja dikur këmbëngulnin që kjo metodologji të pranohet edhe nga LSDM-ja kurse tani ...

 • “VMRO ka keqpërdorur 195 mijë votues fiktiv”

  18 Mars, 2016

  Numrat alarmant të publikuar në media nga raporti i KSHZ-së për votues të dyshimtë janë tregues që MBP-ja ka qenë shtabi zgjedhor i VMRO-DPMNE-së, ashtu siç dëgjuam edhe në materialet e përgjuara. Kështu vlerëson Abdulmenaf Bexheti, nënkryetar i Komisionit për regjistrim i cili thotë se këtë e dëshmin fakti që 195 mijë votues figurojnë vetëm në regjistrin e MPB-së por janë të panjohur për institucionet tjera.

  “Ajo që është më dramatike ...

 • Maqedoni: Ndryshon ligji për amnisti për shkelje zgjedhore

  16 Mars, 2016
  USAGjykata kushtetuese e Maqedonisë e ka miratuar sot ndryshimin e ligjit për amnisti të rasteve të shkeljeve dhe krimeve në proceset zgjedhore. Kjo i mundëson presidentit të vendit të falë persona të dënuar apo të akuzuar për manipulime e mashtrime zgjedhore. Çështja ka ngritur debate, ndërsa shoqreia civile e mbështetur nga opozita maqedonase kanë protestuar.
  Gjykata Kushtetuese ...
 • Orav: Respektoni kartën për raportim etik

  16 Mars, 2016

  oravAmbasadori I BE-së në Maqedoni Aivo Orav është shprehur se vetë-rregullimi në media mund të ketë sukses vetëm nëse mediat respektojnë angazhimin e marrë përsipër me nënshkrimin e Kartës për raportim etik gjatë zgjedhjeve.

  Orav në llogarinë e tij Tuiter shtroi pyetje deri tek të gjitha shoqatat mediatike duke kërkuar të dijë se si ato do të veprojnë ndaj 22 ...

 • Gjykata Kushtetuese i ka shfuqizuar ndryshimet e Ligjit për falje

  16 Mars, 2016

  ustaven sudGjykata kushtetuese miratoi vendimin e pritur me të cilin presidentit të shtetit i jep të drejtën që të falë personat e dyshuar dhe të dënuar për krim zgjedhor, pedofili, trafikim droge dhe krime tjera kundër njerëzimit. Gjykata me votat e pesë gjykatësve të vendosur në kohën e sundimit të VMRO-DPMNE-së, kryetares së Gjykatës Elena Gosheva, Vlladimir Stojanoskit, Nikolla ...

 • Publikohet raporti i PSP-së, 80 politikanë në shënjestër të Janevës

  15 Mars, 2016

  katicaProkuroria speciale ka hapur 30 lëndë kundër gjithsej 80 personave. Lëndët janë në fazë hetimi, ndërsa për një pjesë tanimë janë ngritur kallëzime penale në rastin “Titanik”. Janeva informon se së shpejti mund të priten edhe akuzat e para. Këto janë veprat penale për të cilat është nisur procedurë.

  RAPORTI I PROKURORISË SPECIALE PUBLIKE

  1 person për “SPIUNIM”

  1 person për “Dhunë ...

Qendra Informative Shqiptare "Liria"