• Covid-19: 25 raste të reja, 3 të vdekur dhe 8 persona të shëruar

  18 Maj, 2020

  Ministria e shendetesiseMinistria e Shëndetësisë njoftoi se gjatë 24 orëve të shkuara janë bërë  286 testime, dhe janë konfirmuar 25 raste të reja të covid-19 në: Shkup-16, Tetovë-4,  Ohër-2, Veles-2 dhe në Strugë-1 .

  Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile, ndërroi jetë një paciente nga Kumanova (60 vjeçare) e hospitalizuar në klinik që më 27 Aprill .Në Spitalin 8 ...

 • Covid-19: 30 raste të reja, 3 të vdekur (2 prej Tetove) dhe 26 persona të shëruar

  17 Maj, 2020

  Ministria e ShendetesiseMinistria e Shëndetësisë njoftoi se gjatë 24 orëve të shkuara janë bërë  426 teste dhe janë regjistruar 30 raste të reja të personave të infektuar me covid-19 .

  11 të infektuar janë regjistruar në Shkup , 6 në Tetovë, 5 në Veles, 3 në Prilep,  2 në Kumanovë, 1 në Shtip, 1 në Manastir dhe 1 në Ohër.

  Fatkeqësisht, ...

 • Covid-19: 22 raste të reja, 1 të vdekur dhe 16 persona të shëruar

  16 Maj, 2020

  Ministria e ShendetesiseMinistria e Shëndetësisë njoftoi se gjatë 24 orëve të shkuara janë bërë  462 teste dhe janë regjistruar 22 raste të reja të personave të infektuar me covid-19 .

  9 të infektuar janë regjistruar në Shkup , 6 në Tetovë, 4 në Prilep,  1 në Veles, 1 në Kumanovë dhe 1 në Ohër.

  Një paciente e moshës 79 vjeçare nga ...

 • Covid-19: 17 raste të reja, 2 të vdekur dhe 16 persona të shëruar

  15 Maj, 2020

  covid-19Ministria e Shëndetësisë njoftoi se gjatë 24 orëve të shkuara janë bërë  460 teste dhe janë regjistruar 17 raste të reja të personave të infektuar me covid-19 .

  6 të infektuar janë regjistruar në Tetovë, 3 në Shkup , 3 në Prilep,  2 në Veles, 2 në Kumanovë dhe 1 në Manastir.

  Fatkeqësisht, sot janë regjistruar edhe 2 viktima. Një pacient ...

 • Maqedonia e Veriut e vazhdon gjendjen e jashtëzakonshme

  15 Maj, 2020

  ShkupiKëshilli i Sigurisë Kombëtare i Maqedonisë së Veriut ka vendosur vazhdimin e gjendjes së jashtëzakonshme edhe për dy javë.

  Gjendja e jashtëzakonshme në këtë vend po zgjat tani e dy muaj për shkak të pandemisë së koronavirusit dhe është dashur të skadojë më 17 maj.

  “Do të jenë të mjaftueshme për të zbatuar masat ekonomike dhe për të përfunduar ...

 • 29 raste të reja me covid-19 dhe 6 persona janë shëruar

  14 Maj, 2020

  FilipceMinistria e Shëndetësisë njoftoi se janë regjistruar 29 raste të reja të personave të infektuar me covid-19 , prej 349 testeve të realizuara edhe atë:

  9 të infektuar janë regjistruar në Shkup,  6 në Prilep, 5 në Tetovë,  2 në Strugë,  2 në Manastir, 2 në Ohër, 2 në Veles dhe 1 në Kumanovë.

  Ndërkohë, sa i përket të shëruarve gjatë 24 ...

 • Gjermania hap kufijtë me disa vende fqinje

  14 Maj, 2020

  polizeiNdalesat për udhëtime të paarsyetuara nga vendet e treta, ku hyn edhe Ballkani Perëndimor, zgjaten deri më 15 qershor.

  Gjermania ka vendosur të hapë gradualisht kufijtë me disa nga vendet fqinje. Me Luksemburgun kufiri do të hapet qysh të shtunën, po ashtu pritet që së shpejti të ketë heqje të kontrolleve kufitare edhe me Danimarkën. Këtë dhe lehtësime të tjera ...

 • Sot janë regjistruar 20 raste të reja me covid-19, 3 persona kanë humbur jetën

  13 Maj, 2020

  Ministria e ShendetesiseMinistria e Shëndetësisë njoftoi se gjatë 24 orëve të shkuara janë bërë  309 teste dhe janë regjistruar 20 raste të reja të personave të infektuar me covid-19 .

  10 të infektuar janë regjistruar në Shkup , 5 në Prilep, 4 në Tetovë dhe 1 në Veles.

  Fatkeqësisht, sot janë regjistruar edhe 3 viktima. Një paciente e moshës 59 vjeçare ...

 • 10 raste të reja me covid-19, 1 person ka humbur jetën dhe 5persona janë shëruar

  12 Maj, 2020

  Ministria e Shëndetësisë njoftoi se gjatë 24 orëve të shkuara janë bërë  189 teste dhe janë regjistruar 10 raste të reja të personave të infektuar me covid-19 .

  6 të infektuar janë regjistruar në Shkup,  2 në Kumanovë, 1 në Prilep, 1 në Veles.

  Gjithashtu, është regjistruar edhe një viktimë. Një burrë i moshës 60 vjeçare nga qyteti i Delçevës ka ndërruar jetë në klinik në Shkup, ku ishte i shtrirë ...

 • Serbët, grekët dhe turqit me kontrata sekrete për të asimiluar shqiptarët e Maqedonisë!

  12 Maj, 2020

  SkenderbeuE vërteta mbi shqiptarët e Maqedonisë

  Lëvizja Kombëtare Shqiptare, sidomos periudha e njohur në histori me emrin Rilindja Kombëtare Shqiptare, e cila synonte të grumbullonte mbarë trojet shqiptare në një shtet të vetëm kombëtar, në fillim në nivelin e një vilajeti të bashkuar autonom në kuadrin e Perandorisë Osmane, pastaj të një shteti autonom nën sovranitetin apo suzeranitetin e sulltanit ...

Qendra Informative Shqiptare "Liria"