• Ulen çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni

  7 Prill, 2022

  naftaKomisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut solli vendimin, me të cilin bëhet ulja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 0,55% në raport me vendimin e datës 4.4.2022.

  Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës ЕUROSUPER BS-95 dhe ЕUROSUPER BS-98 dhe të ЕURODIZELIT (D-Е V) dhe ...

 • Studentët: Kërkojmë nga UT-ja të ndërmerr masa ndaj profesoreshës Besiana Mehmedi

  7 Prill, 2022

  studentet protestaStudentët e Fakultetit të Arteve përmes një konference për shtyp kërkojnë nga Universiteti i Tetovës të merr masa ndaj profesoreshës Besiana Mehmedi për shkak të sjelljes jo etike dhe kërcënuese ndaj studentëve.

  “Dhuna psikike, bullizmi sistematik përmes fjalëve të ndryshme fyese, kërcënimi që do na kapë për fyti si dhe ndjekja se çfarë pëlqejmë dhe çfarë shkruajmë në rrjete ...

 • Mungesa e perspektivës tkurr numrin e popullsisë

  5 Prill, 2022

  ura e gurritAktualisht, 207 vendbanime në Maqedoninë e Veriut kanë mbetur thuajse pa banorë, për shkak të shpërnguljes së tyre, kryesisht jashtë vendit. Këto të dhëna përmban raporti mbi regjistrimin e popullsisë që u prezantua më 30 mars, nga Enti Shtetëror i Statistikës. Sipas të dhënave, Maqedonia e Veriut, ka rreth 1.8 milion banorë apo rreth 10 për qind ...

 • Ulen çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni

  4 Prill, 2022

  naftaKomisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi vendimin, me të cilin bëhet ulja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 2,50% në raport me vendimin e datës 1.4.2022.

  Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS-98 ulen për 2,50 denarë/litër kështu që ...

 • Shkup: Burgim për mbështetësit e krimeve të dyshuara në Ukrainë

  4 Prill, 2022

  ukraina gjykataMinistria e Punëve të Brendshme në Maqedoninë e Veriut dhe Prokuroria Publike, kanë vënë në shënjestër të gjithë qytetarët, mediat dhe subjektet e tjera që mbështesin krimet e dyshuara të luftës kundër civilëve në Ukrainë, por edhe aktet tjera të dhunës kundër popullatës civile, duke paralajmëruar se sipas ligjeve në fuqi, çdokush që bën një akt të tillë ...

 • Konstestohen rezultatet e regjistrimit të popullsisë

  1 Prill, 2022

  regjistrimiRezultatet e regjistrimit të popullsisë në Maqedoninë e Veriut kontestohen nga opozita maqedonase dhe ajo shqiptare derisa për partitë në pushtet, pas 20 vjetësh ky shtet ka realizuar regjistrimin më të besuar dhe të saktë të popullsisë.

  Sipas të dhënave të publikuara të mërkurën, në Maqedoninë e Veriut jetojnë rreth 1.8 milion banorë apo rreth 10 për qind më pak ...

 • Bullgarët, serbët dhe turqit s’i pranojnë rezultatet e regjistrimit në Maqedoninë e V.

  1 Prill, 2022

  regjistrimetMinistria e Punëve të Jashtme e Bullgarisë të premten ka reaguar lidhur me rezultatet e regjistrimit të popullsisë c duke kontestuar numrin e popullsisë bullgare.

  Sipas rezultateve të Entit të Statistikës, në Maqedoninë e Veriut jetojnë 3,504 bullgarë.

  “Si është e mundur që të ketë një dallim të madh mes atyre që janë deklaruar si bullgarë (3,504) dhe numrit prej mbi ...

 • Maqedoni e Veriut: 54.21 % maqedonas, 29.52% shqiptarë sipas regjistrimit

  31 Mars, 2022

  perqindja e shqiptareve sipas rajoneveEnti Shtetëror i Statistikave në Maqedoninë e Veriut ka shpallur rezultatet e regjistrimit të popullsisë, amvisërive dhe ekonomive familjare.

  Në numrin e përgjithshëm të popullsisë së regjistruar, që përfshin atë rezidente dhe jorezidente, janë regjistruar gjithsej 2.097.319 persona dhe prej tyre; 54.21 për qind janë deklaruar maqedonas, 29.52 për qind shqiptarë, 3.98 për qind turq, 2.34 ...

 • Shpallen rezultatet e regjistrimit, 29.52% e popullsisë në Maqedoni janë shqiptarë

  30 Mars, 2022

  regjistrimi-MKEnti Shtetëror i Statistikave në Maqedoni sot ka shpallur rezultatet e regjistrimit të popullsisë, amvisërive dhe ekonomive familjare.

   

  Sipas rezultateve, nga popullsia e përgjithshme në Maqedoninë e Veriut, 54.21% janë deklaruar maqedonas, 29.52% shqiptarë, 3.98% turq, 2.34% rom, 0.44% vlleh, 1.18% serb dhe të tjerë.

   

  Janë regjistruar gjithsejë 2. 097 319 persona, shkruan Alsat.

  Rezident: 1. 836 713

  Jo rezident: 260 606

   

  Nga numri ...

 • Hiqen maskat në shkollat fillore të Maqedonisë së Veriut

  29 Mars, 2022

  maskaQeveria e Maqedonisë së Veriut ka marrë vendim të martën, 29 mars, për heqjen e detyrimit për mbajtjen e maskave në shkollat fillore.

  Vendimi i Qeverisë është miratuar me rekomandim të Komisionit për Sëmundje Infektive, i cili doli me këtë propozim pas përmirësimit të gjendjes epidemiologjike me koronavirus.

  Maskat vazhdojnë të jenë të detyrueshme për nxënësit e shkollave të mesme, ndërsa ...

Qendra Informative Shqiptare "Liria"