• Covid 19: prej 1188 testeve, sot, kemi 85 raste të reja, 4 viktima dhe 45 persona të shëruar

  9 Gusht, 2020

  parandalimi covid 19Ministria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1188 testime dhe 85 raste të reja të COVID -19 janë regjistruar në:

  -Shkup 32-Kumanovë 9-Shtip 9-Gostivar 7-Kërçovë 7-Kavadari 6-Manastir 4-Dibër 3-Veles 2-Prilep 1-Tetovë 1-Strumicë 1-Koçanë 1-Demir Hisar 1-Vinicë 1

  Kanë ndërruar jetë 4 pacientë, dy pacientë nga Shkupi, një pacientë nga Dibra dhe një pacientë nga Shtipi.

  Sot, Instituti ...

 • Covid 19: prej 1828 testeve, sot, kemi 200 raste të reja, 4 viktima dhe 15 persona të shëruar

  8 Gusht, 2020

  maskaMinistria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit, janë  kryer 1828 testime dhe 200 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:-Shkup 65 -Shtip 21-Gostivar 14  -Kumanovë 14 -Tetovë 12 – Veles 12 -Kavadari 7–Manastir 7-Dibër 6-Kërçovë 6-Strugë 5 – Koçani 5 – Radovish 4 – Ohër 4 – Makedonski Brod 4 -Prilep 3 -Probishtip 3 – Sveti Nikollë 3 -Demir Hisar 2 – Negotine 1 -Strumicë 1 – Kriva Pallankë 1 .

  Gjatë 24 orëve ...

 • Sigurimi i shtetit, lustracioni dhe shteti mafioz

  8 Gusht, 2020

  Arkivi BullgariPër dallim nga RMV, ku lustracioni u bë politik dhe bashkëpunëtorët shqiptar të UDB-së u amnistuan nga po ata që i përdorën, dhe vazhdojnë të jenë në shërbim të pushtetit sllavo-maqedonas, de facto lustracion për shqiptarët nuk kishte, ashtu si që nuk kishte edhe dëmshpërblim për të burgosurit politik shqiptar në IRJM. Por për dallim nga RMV, në Bullgari vazhdojnë ...

 • Covid 19: prej 1845 testeve, sot, kemi 155 raste të reja, 2 viktima dhe 127 persona të shëruar

  7 Gusht, 2020

  parandalimi covid 19Ministria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit, janë  kryer 1845 testime dhe 155 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:-Shkup 51 -Gostivar 22 -Kavadari 14 -Shtip 13 -Kumanovë 11 -Tetovë 10 – Ohër 6 – Makedonski Brod 5 -Demir Hisar 4 -Prilep 4 -Strugë 3 -Kërçovë 3  -Vinicë 2 -Dibër 2- Negotine 2 -Gjevgjeli 1-Probishtip1–Manastir 1 .

  Gjatë 24 orëve u ...

 • Protesta kundër shtrenjtimit të rrymës elektrike në kohën e pandemisë

  6 Gusht, 2020

  Protesta EVNMe një pjesëmarrje masive të qytetarëve të revoltuar nga akti i shëmtuar i rritjes së çmimit të energjisë elektrike në kohën e pandemisë dhe krizës ekonomike, në ora 19:00 në qendrën e qytetit të Tetovës, u mbajt protesta kundër rritjes së çmimit të energjisë elektrike, organizatorët e protestës lexuan edhe një komunikatë të cilën mund ta lexoni në vijim:

  Të nderuar ...

 • Covid 19: prej 1543 testeve, sot, kemi 113 raste të reja, 6 viktima dhe 259 persona të shëruar

  6 Gusht, 2020

  riskMinistria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1.543 testime dhe 113 raste të reja të COVID -19 janë regjistruar në:

  -Shkup 35 -Kumanovë 12-Shtip23-Manastir 7-Ohër 6-Tetovë 5
  -Gostivar 15-Koçanë 2-Demir Hisar 2-Strugë 1-Probishtip 1
  -Makedonski Brod 1-Valandovë 1-Vinicë 1-Prilep 1

  Kanë ndërruar jetë 6 pacientë, tre pacientë nga Shkupi, një pacientë nga Kumanova, një pacientë nga Struga dhe një ...

 • Maqedoni e Veriut: Gatishmëri për bisedime për qeverinë e re

  5 Gusht, 2020

  Parlamenti

  Pas konstituimit të parlamentit të ri në Maqedoninë e Veriut, mund të fillojnë bisedimet për qeverinë e re. Partitë shqiptare në Maqedoninë e Veriut konsiderohen si vendimtare në formimin e qeverisë.

  Pas konstituimit të përbërjes së re të Paramentit, në Maqedoninë e Veriut kanë filluar përpjekjet për formimin e koalicionit qeverisës. Partia me më shumë mandate të deputetëve, LSDM ka bërë të ...

 • Covid 19: prej 1507 testeve, sot, kemi 88 raste të reja, 6 viktima dhe 113 persona të shëruar

  5 Gusht, 2020

  riskMinistria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit, janë  kryer 1507 testime dhe 88 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:-Shkup 23-Strugë 11-Shtip 10-Kumanovë 8 -Ohër 8-Gostivar 4 -Makedonski Brod 4 -Prilep 3 -Manastir 3 -Tetovë2 -Vinicë 2-Dibër 2-Veles 2-Sveti Nikolë 2-Kërçovë 2-Strumicë 1-Kavadari 1.

  Gjatë 24 orëve u regjistruan 6 viktima, dy pacientë nga Shkupi  (56 dhe 75), një pacientë ...

 • Epilogu i zgjedhjeve të parakohshme në ish IRJM dhe roli i Lëvizjes për Vetëvendosje

  3 Gusht, 2020

  Liderët e dy partive më të mëdha sllave në ish IRJM u takuan kokë më kokë, dhe pa përfillur fare partitë shqiptare, caktuan datën e zgjedhjeve, më 15 korrik 2020. Dhe pikërisht këto parti shqiptare qe nuk u pyetën as për datën e zgjedhjeve, u turën me plot kompetenca të pushtetit që ua mohon kushtetuta, t’u premtojnë shqiptarëve fushë me lule në shkëmbim të votave të tyre. Premtimi që ra ...

 • Covid 19: prej 689 testeve, sot, kemi 74 raste të reja, 3 viktima dhe 90 persona të shëruar

  3 Gusht, 2020

  riskMinistria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit, janë  kryer 689 testime dhe 74 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:-Gostivar 22 -Shkup 14 -Shtip 13-Kumanovë 8 -Vinicë 4-Sveti Nikolë 3-Berovë 3-Kavadari 3-Kërçovë 2-Strugë 1-Kocani 1.

  Gjatë 24 orëve u regjistruan 3 viktima, një pacientë nga Shkupi , një pacientë nga Demir Hisari  dhe një pacientë nga Manastiri.

  Sot, Instituti i Shëndetit ...

Qendra Informative Shqiptare "Liria"