• Covid 19: prej 1574 testeve, sot, kemi 127 raste të reja, 5 viktima dhe 95 persona të shëruar

  5 Shtator, 2020
  RMV Ministria e shendetesiseSipas Ministrisë së Shëndetësisë gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1574 teste, dhe 127 raste të reja të kovid-19 janë regjistruar në:
  -Shkup 43-Kumanovë 1-Gostivar 101-Prilep 8 -Delçevë 7-Strugë 5 -Kriva Palankë 5 -Strumicë 5 -Shtip 4-Tetovë 4-Ohër 4 – Berovë 3 -Gjevgjeli 3 -Pehçevë ...
 • Covid 19: prej 1486 testeve, sot, kemi 109 raste të reja, 3 viktima dhe 89 persona të shëruar

  4 Shtator, 2020
  riskSipas Ministrisë së Shëndetësisë gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1486 teste, dhe 109 raste të reja të kovid-19 janë regjistruar në:
  -Shkup 40-Prilep 12-Kumanovë 10-Ohër 7-Tetovë 6-Manastir 6
  -Strugë 4-Kërçovë 4-Shtip 3-Kavadar 3-Gostivar 2-Vinicë 2-Strumicë 2-Kriva Palankë 2-Probishtip 1-Pehçevë 1-Delçevë 1
  -Sveti Nikolë 1-Resnje ...
 • Covid 19: prej 1756 testeve, sot, kemi 166 raste të reja dhe 224 persona të shëruar

  3 Shtator, 2020
  E EnjteSipas Ministrisë së Shëndetësisë gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1756 teste dhe 166 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në:-Shkup 46-Kumanovë 17-Shtip 13-Prilep 12-Delçevë 12-Tetovë 11-Koçani 7-Pehçevë 6-Strugë 4-Manastir 4-Berovë 4-Vinicë 3-Sveti Nikollë 3-Dibër 3-Veles 3-Strumicë 3-Ohër 2-Kavadarci 2-Gjevgjeli 2-Kriva Pallankë 2-Radovish 2-Makedonski Brod 2-Kratovë 2-Probishtip 1.
  Maqedonia e V.: Jo të gjitha shkollat hapin dyert për nxënës më 1 tetor 3 Shtator, 2020

  ilustrimNë Maqedoninë e Veriut dyert e shkollave për nxënësit do të hapen vetëm në ato shkolla ku ka kushte për zbatimin e protokolleve për mbrojtje nga koronavirusi i ri.

  Në kuadër të masave të reja përfshihet mbajtja e detyrueshme e maskave, organizimi i mësimit me maksimum 20 nxënës në klasë, sigurimi i distancës fizike dhe dezinfektimi i vazhdueshëm e klasave.

  Ministrja ...

 • Covid 19: prej 1772 testeve, sot, kemi 145 raste të reja, 2 viktima dhe 216 persona të shëruar

  2 Shtator, 2020
  Ndalo covid 19Sipas Ministrisë së Shëndetësisë gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1772 teste dhe 145 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: – Shkup 32 – Kumanovë 15 – Gostivar 12 – Tetovë 9 – Delcevë 8 – Shtip 8 – Prilep 8 – Kërçovë 6 – Dibër 5 – Strumica 5 – Pehçevë 5 ...
 • Njësitë administrative të Maqedonisë së Veriut

  2 Shtator, 2020

  Komunat MK

  Gjatë periudhave të ndryshme historike të IRJM-së, ndarja  territoriale e IRJM-së është bërë në varësi nga interesat statistikore dhe ekonomike të pushtetit të IRJM-së – gjegjësisht të RSFJ-së, duke e kombinuar me shpërngulje të popullatës shqiptare nën etiketën e religjionit, si popullatë muslimane (“turq”), kryesisht nga viset perëndimore të IRJM-së, si dhe me popullimin e viseve perëndimore ...

 • Vazhdojnë protestat – të premten, më 04.09.2020, në ora 19:00

  2 Shtator, 2020

  Marshi BOLL MË

  Pasi që me kërkesën e parë besoj se të gjithë jeni të njoftuar, po vazhdojmë me e pikën e dytë:
  Kërkojmë që vlera e TVSH-së për energjinë nga 18% në 5% si eliminimi i monopolit të EVN-së, për t’i dhënë fund sjelljes së ...
 • Covid 19: prej 1665 testeve, sot, kemi 115 raste të reja, 1 viktimë dhe 368 persona të shëruar

  1 Shtator, 2020
  RMV Ministria e shendetesiseSipas Ministrisë së Shëndetësisë gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1665 teste dhe 115 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: – Shkup 34 – Prilep 15– Shtip 14-Strugë 13 – Kumanovë 10- Manastir 4 – Ohër 4 -Vinicë 3 – Tetovë 3- Gostivar 2 – Probishtip 2 – Berovë 2 – Sveti ...
 • Covid 19: prej 450 testeve, sot, kemi 11 raste të reja, 3 viktima dhe 95 persona të shëruar

  31 Gusht, 2020
  parandalimi covid 19Sipas Ministrisë së Shëndetësisë gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 450 teste dhe 11 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në:
  - Shkup 3- Gostivar 1- Kumanovë 1- Tetovë 1- Gjevgjeli 1- Kriva Pallanka 1 – Berovë 1- Vinicë 1 – Delcevë 1.
 • Maqedoni e Veriut, parlamenti miraton qeverinë e re

  31 Gusht, 2020

  qeveria rmParlamenti i Maqedonisë së Veriut votoi të dielën para mesnate kabinetin qeveritar të udhëhequr nga social-demokrati Zoran Zaev.

  62 deputetë të shumicës parlamentare votuan pro, 51 të opozitës ishin kundër. Një nga ligjvënsit e shumicës votoi nga një kabinë mbi sallën ku mbahej seanca për shkak të rekomandimeve nga autoritetet shëndetësore lidhur me koronavirusin.

  Nuk pati ligjvënës që abstenuan, ndërkohë që opozita ...

Qendra Informative Shqiptare "Liria"