5 koalicione dhe 6 parti në garë në zgjedhjet e 11 dhjetorit

Pas përfundimit të afatit për paraqitjen e listave për deputetë dhe verifikimit të tyre nga ana e Komisionit Shtetëror për Zgjedhje, zyrtarisht në zgjedhjet e 11 dhjetorit do të garojnë 11 subjekte nga të cilat 5 janë koalicione ndërsa 6 janë parti politike.

Koalicionet janë: “Për Maqedoni më të mirë” të udhëhequr nga VMRO-DPMNE, koalicioni i LSDM-së, koalicioni “Aleanca për shqiptarët”, koalicioni “VMRO për Maqedoninë”, koalicioni “Për ndryshim dhe drejtësi”.  Partitë të cilat do të garojnë të vetme janë: BDI, PDSH, “Lëvizja Besa”, PPD, “E Majta” dhe “Partia Liberale.”

Të gjithë drejtuesit e partive shqiptare garojnë në zonën e 6-të, ku paraqiten si bartës të listave.   Ali Ahmeti i BDI-së, Menduh Thaçi i PDSH-së, Bilall Kasami i Lëvizjes Besa, Ziadin Sela i Lëvizjes për Reforma në koalicion me Rilindjen Demokratike Kombëtare dhe Unitetin, ndërsa Lidhja Social Demokrate me Petre Shilegov.

Numër 2 në listën e LSDM-së në po këtë zonë është Gjylimsere Kasapi, një aktiviste për të drejtat e grave dhe pedagoge universiteti.

Gara më interesante për palën maqdonase do të jetë te katërshja në të cilën duhet të ballafaqohen liderët e VMRO-DPMNE dhe LSDM, Nikolla Gruevski dhe Zoran Zaev. Në të njëjtën njësi do të tentojnë të fitojnë vota edhe Lupço Georgievski dhe Sllobodan Bogoevski. (ina)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>