Ambasadori amerikan Baily mbi krizën në Maqedoni

Ambasadori i ri amerikan në Shkup Jess Baily tha sot se shpreson që kriza politike në Maqedoni të zgjidhet në mënyrë pozitive, duke respektuar sundimin e ligjit, transparencën dhe pavarësinë e gjyqësorit dhe lirinë e shtypit.Ai i bëri komentet pasi i dorëzoi letrat kredenciale Presidentit maqedonas Gjorgje Ivanov. Zoti Ivanov tha se Maqedonia i shikon Shtetet e Bashkuara si partnerin më të madh strategjik, ndërsa pret mbështetjen e tyre për integrimet euroatlantike të vendit të tij. (voa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>