Fejt u refuzua si ndërmjetës i krizës politike në Maqedoni

Diplomati i njohur holandez Piter Fejt është refuzuar të jetë ndërmjetës në krizën e thelluar politike në Maqedoni.Siç mësohet nga disa 35 në Shkup, Fejt që njihet si ndërmjetës në konfliktin e 2001 dhe ndjekjen e procesit të demobilizimit të UÇK-së është refuzuar dhe se sipas gazetës “Shtypi i Lirë” në Shkup, ai është refuzuar ashpër nga ministri i jashtëm Nikola Gruevski. Biseda mes tyre ka qenë jo e këndshme dhe ka përfunduar pa sukses.

Fejt aktualisht është i angazhuar në një shoqatë joqeveritare, që merret me menaxhimin e krizave. Pas konfliktit të vitit 2001, si ndërmjetës terreni për krizën në Maqedoni, Fejt ishte emëruar edhe si përfaqësues civil ndërkombëtar në Kosovë, duke implementuar Planin e Ahtisarit. (INA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>