NZZ: Goditje e re e qeverisë maqedonase ndaj kundërshtarëve të saj

Gazeta gjermane Neue Zürcher Zeitung (NZZ) përmes një shkrimi special ka përshkruar situatën e fundit në Maqedoni lidhur me shtimin e tensioneve midis pozitës dhe opozitës maqedonase. Duke i numëruar ngjarjet që u shënuan gjatë vikendit në Maqedoni për rastin “Puç”, autori Andreas Ernst në tekstin e publikuar thekson se menjëherë ka pasur reagime nga përfaqësuesit e lartë të BE-së për siguri dhe politikë të jashtme.

Në reagim është vlerësuar se akuzat janë të rënda dhe se është i nevojshëm një hetim transparent dhe i pavarur.

“Përfaqësuesit e lartë për politikë të jashtme janë të shqetësuar për shkak të përkeqësimit të dialogut politik në vend. Ky dialog një kohë të lartë është në zero. Pothuajse një vit opozita e bojkoton parlamentin. Ajo e akuzon qeverinë për mashtrim. Qeveria nacionale konzervative është fituese e zgjedhjeve që nga viti 2006. Këto zgjedhje ishin të lira por jo edhe të drejta. Me një kontroll të rreptë ndaj mediumeve dhe nëpërmjet ndikimit ndaj gjyqësorit, kryeministri Gruevski ka krijuar një sistem i cili i përmbahet qeverisë edhe përkundër gjendjes katastrofale ekonomike. Por, edhe qeveria ka një pjesë të fajit. Në vend që të mobilizohet dhe të kujdeset për popullin që vuan, ajo e bojkoton kuvendin”, thuhet në tekstin e publikuar në gazetë. (INA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>