Përgjimet kapin edhe intelektualë të pavarur dhe gazetarë shqiptarë

Kush do të jenë intelektualët e pavarur, gazetarët, analistët dhe personalitete tjera shqiptare që koketuan me pushtetin aktual.Në materialet e përgjimeve që disponon opozita maqedonase janë edhe gazetarë shqiptarë, analistë, intelektualë të quajtur të pavarur dhe personalitete tjera publike shqiptare.

Siç mëson agjencia e lajmeve INA, janë emra të ndryshëm të personaliteteve publike si gazetarë të 35ve, intelektualë e emra të tjerë personalitetesh se si kanë mbajtur lidhjet dhe kanë koketuar me funksionarë shtetëror ministra, zyrtarë të lartë të MPB-së, funksionarë të tjerë shtetëror.

Materialet përfshijnë periudhën e përgjimeve nga viti 2009 – 2013, dhe se supozohet për dhjetëra biseda midis funksionarëve më të lartë qeveritarë shqiptarë dhe maqedonas me personalitete publike shqiptare, të cilat nxjerrin në shesh lidhjet e tyre dhe funksionimin e përbashkët përmes skenareve të ndryshme të përgaditura.

Mësohet se janë biseda midis ministrave të BDI-së me intelektualë të ashtuquajtur të pavarur dhe gazetarë shqiptarë, për lidhjet e tyre më shumë se profesionale, bizneset dhe koketimet për të përfituar beneficionet e pushtetit.

Në mesin e këtyre përgjimeve dyshohet për lidhje të përfitimeve materiale, biznese të ndryshme dhe skenare të tjera me prapavijë politike.

Kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev ka theksuar se disponon me materiale të mbi 20 mijë personave të përgjuar. Pritet që të bëhen publike një pjesë e madhe e tyre ku do të dalin në shesh edhe të vërteta tjera. (INA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>