Qytetarët: Aspak besim në institucionet

Pas publikimit të bisedave telefonike nga opozita, qytetarët thonë se nuk kanë aspak besim tek institucionet, dhe pikërisht për këtë arsye, nuk ndihen të sigurt. Disa prej personave që anketoi ekipi i televizionit Alsat, shprehen të zhgënjyer nga sistemi dhe pushteti.
Situata është e prishur, edhe marrëdhëniet ndëretnike janë të përkeqësuara. Pa pasur ndonjë tollovi nuk do të përmirësohet asgjë. Pa u ndërruar qeveria që e kemi. Duhet të ndërrohet e gjithë qeveria dhe udhëheqësi tanë, pa marrë parasysh a bëhet fjalë për komunitetin shqiptar apo maqedonas”.
S’ka siguri, çfarë sigurie ata po na e i përgjojnë telefonat, Zaevi ato që i publikoi ka diçka.. A është Gruevski fajtor apo kush nuk e dimë por… ”
“Jo, sepse çdo moment mund të ndodhë diçka. Për çfarë shkaku? Për shkak të shtetit”
“Jo, aspak sepse situata është e tillë. Si është situata? Dihet se si është situata”
“A ju beson institucioneve në shtet? Jo, fare, fare, kujt ti besosh, cilave institucione”
“Jo aspak, prushi është mbuluar me hi. Hiri është hequr tani ka dalë prushi. Na kanë gënjyer, na kanë mashtruar, i kanë bërë gjenocid popullit shqiptar. Popullata shqiptar në Maqedoni doli në protesta për rastin Monstra, e dha kontributin e saj kurse tani mbetet të vendosë gjyqi”
“Situata që moti është e përkeqësuar. Sepse krimi lulëzoj, askush nuk do ta luftojë. Madje policia është e përfshirë në krime. I gjithë ekzekutivi shtetëror është i përfshirë, kjo është një sitatë shumë e rëndë për Maqedoninë. Por mendoj se i ka ardhur fundi kësaj qeverisjeje”
“A ndjeheni i sigurt për momentin? “Sot për sot fare jo, si një shërbyes i dikujt ndjehem”
A i beson policisë, tjerave institucione. Jo askujt nuk i besoj”
Ndonëse kanë humbur shpresën në zgjidhjen e problemeve në mënyrë institucionale, qytetarët vlerësojnë se njohja me të vërtetën do kontribuoj në forcimin e së drejtës dhe mirëqenies qytetare. Ferikan Iljazi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>