SHBA do mund të aplikojë masa ndalese për politikanë, gjykatës, gazetarë dhe biznesmenë

Një pjesë e politikanëve, përfaqësues të gjyqësisë, gazetarë, biznesmenë dhe zyrtarë të tjerë të Maqedonisë mund të përballen me “sanksione” nga administrata amerikane.Sipas gazetës “Vest”, administrata amerikane mundet që shumë personaliteteve publike të këtyre sferave t’ua anulojë vizat apo edhe t’ia ndalojë hyrjen në SHBA, tek të cilët ka dyshime për korrupsion, pastrim parash dhe shkelje të të drejtave të njeriut.

Kjo masë mund të hyjë në fuqi, në rast se kriza politike në Maqedoni vjen në një situatë të mosrespektimit dramatik të të drejtave të njeriut. Kjo masë përveç ndalesës, përfshin edhe bllokimin e llogarive bankare dhe pronave të shtetasve të Maqedonisë që i kanë në SHBA.

Masa të ngjajshme janë aplikaur për shumë zyrtarë dhe personalitete publike të vendeve që nuk respektojnë të drejtat dhe liritë themelore të njeriut, por edhe shkelin frymën e demokracisë. (INA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>