Zaev: Jemi gati për anonimët, do të marrin përgjigjen

Lideri i LSDM-së Zoran Zaev iu përgjigj kërcënimeve të të ashtuquajturve “Anonymous” të cilët paralajmëruan se do të publikojnë gjëra që sipas tyre, opozita ka dashur t’i fshehë. Në profilin e tij në Facebook, kreu i LSDM-së u ka bërë thirrje autorëve të fillojnë me publikimin e së vërtetës, por jo vetëm në Facebook.“Jemi gati për të ashtuquajturit “anonymous”… le të fillojnë e pastaj do të shohin se çdo të thotë “anonymousw të vërtetë. Jo vetëm në Facebook. Flisni për të vërtetën kudo që mundeni”, shkruante Zaev në profilin e tij.

Dy ditë më parë në rrjetin Youtube u paraqit një video që mban vulën nga Anonymous-Maqedoni, e cila kërcënon Zaevin dhe kundërshtarët e tjerë të pushtetit, se do të publikojë materialeve komprometuese për ta.

“Ne luftojmë për liri! Ne luftojmë për drejtësi! Kjo që ndodh në Maqedoni është skenar i përgatitur nga shërbimet e huaja dhe mercenarë e shërbëtorë nga vendi. Me qëllim që e vërteta të jetë e hapur për të gjithë, por e vërteta e plotë, jo e pjesshme, e përzgjedhur dhe e montuar, ne e piratuam çerdhen e atyre që e krijojnë gjithë këtë e që janë të lidhur me personin Zoran Zaev”, thuhet mes të tjerash në videon e publikuar.

Por, qëndrimi i këtij grupi u hodh poshtë nga një tjetër grup që pretendon të jetë Anonymous-i i vërtetë në Maqedoni. Sipas këtij grupi të dytë, pas videos që qarkullon në rrjete sociale nga grupi i parë, qëndron pushteti dhe keqpërdor qëllimin e vërtetë të Anonumous-ve.

“Përgënjeshtrim. Faqja jonë nuk ka bërë video të tillë dhe ne nuk qëndrojmë pas saj. Dyshojmë se videoja është bërë për qëllime të caktuara politike. Mos bini pre e tyre. Anonimët nuk janë dhe asnjëherë nuk do jenë të përcaktuar politikisht”, thuhet në reagimin e tyre.

35t ndërkohë citojnë një prej anëtarëve të vetëshpallur si “Anonymous-ët e vërtetë, të thotë se ky manipulim është vepër e Ministrisë së Brendshme e cila synon që përmes lojës së dyfishtë të publikojë telefonatat e përgjuara të të gjithë atyre që kundërshtojnë pushtetin. Megjithatë, këto akuza deri tani nuk janë komentuar nga policia. Benjamin Arifi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>