Ambasadorët e BE-së hartojnë draft-konkluzione, opsion të mundshëm që Maqedoninë dhe Shqipërinë të ndahen

BE-MKAmbasadorët e Bashkimit Evropian kanë gjasa të punojnë këtë fundjavë për të harmonizuar përfundimet që do të gjenden në Këshillin e Çështjeve të Përgjithshme të martën në Luksemburg.

Një pjesë e konkluzioneve kanë të bëjnë me Maqedoninë dhe Shqipërinë. AIM nga Brukseli, duke u thirrur në burimet diplomatike, thotë se të gjitha opsionet janë ende të hapura, nga kjo, Maqedonia dhe Shqipëria duhet të ndahen deri në shtator, për t’u përcaktuar si vijë kufitare deri sa të shtyhet vendimi në datën për negociata me vendin.

“Versioni më i fundit për Maqedoninë dhe Shqipërinë thuhet se vendet anëtare të BE-së do të kthehen në këtë çështje me mundësinë e marrjes së një vendimi pozitiv në kohën sa më të shkurtër të mundshme dhe jo më vonë se shtatori”, përcjell AIM, duke cituar burimet diplomatike.

Sipas tyre, kishte vende me qëndrime të ndryshme që nuk u tejkaluan, dhe ata i referohen dhënies së një date ose jo për të negociuar në seancën e këshillit të këshillit. Kërkohet modelet se si të qasen deri tek kjo çështje në përputhje me funksionimin e Bundestagut, i cili ka afatet e saj. Ndër anëtarë e BE-së ka pasur dallime nëse Maqedonia dhe Shqipëria të jenë në një paket.

Nuk ishte një numër i vogël i vendeve që përcaktonin dallimin mes dy vendeve në progresin drejt BE-së, por se ato ende nuk ishin ndarë në draft-konkluzionet. Megjithatë burimet diplomatike për AIM-në thanë se ndarja e Shkupit dhe Tiranës është një opsion i mundshëm./Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>