Ambasadorja e SHBA Angela Aggeler shpreson që aktorët në fushatën zgjedhore do të përqendrohen në çështjet thelbësore dhe jo në sulme personale.

Angela-AggelerAggeler ka kërkuar që kandidatët nga i gjithë spektri politik të kujtojnë se këto zgjedhje janë për qytetarët dhe se ata duhet të jenë fokusuar në përfaqësimin e interesave të tyre.

Nëse do të mund t’u jepja një rekomandim kandidatëve nga i gjithë spektri politik, do të ishte të kujtojmë se këto dhe të gjitha zgjedhjet e tjera janë për qytetarët e këtij vendi. Ndaj shpresoj që diskursi i fushatës të fokusohet në çështjet thelbësore dhe jo në sulme personale, sepse besoj se njerëzit janë të lodhur nga negativiteti, tha Aggeler.

Votuesit duhet të informohen përmes burimeve të besueshme të informacionit, dhe të njohin dhe refuzojnë të gjitha dezinformatat dhe manipulimet. Dhe më e rëndësishmja, votuesit duhet të votojnë!

Demokracia funksionon kur ne të gjithë bëjmë pjesën tonë. Pritjet e mia për zgjedhjet janë të njëjta me ato të votuesve, dhe kjo është që i gjithë procesi, që nga periudha e fushatës deri në formimin e qeverisë së ardhshme, të zhvillohet në mënyrë transparente, përmes së cilës do të zhvillohen zgjedhje të lira dhe të ndershme. i siguruar, nënvizoi Aggeler.

Kujdes!

Kujdes nga aktorët politik shqiptar…

Mos i analizoni, mos hyni në profilet e tyre dhe mos kërkoni një vazhdimësi të qëndrimeve të tyre, sepse i kanë me afat të shkurtë përdorimi / skadence. Fjalët / Deklaratat / Tekstet janë për nevoja komerciale, të dedikuara për tregun e brendshëm dhe për konsum të militantëve, ata janë “politikanë” dhe bëjnë politikë me elektoratin, nuk mund të gjeni një analizë, logjikë, arsye të shëndoshë, aq më pak me një vizion politik tek ata…  Veçanërisht kujdes nga Misionarët, sepse ata i përshtatën situatës dhe avash-avash, step by step punojnë për ta dërguar ujin tek mulliri prej ku hanë tagji!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>