Anulohet matura shtetërore, mësimi në distancë vazhdon deri në fund të vitit shkollor 2019/2020

ademiAnulohet matura shtetërore, matura shkollore dhe provimi përfundimtar për këtë vit shkollor 2019/2020 për nxënësit e shkollave të mesme. Të gjithë do të marrin diploma për arsimin e mesëm të kryer me të njëjtën vlefshmëri si vitet e kaluara, thanë konferencën për shtyp Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Arbër Ademi,

Ai tha se kjo do t’i mundësojë që maturantët të shmangin stresin dhe të përkushtohen në gjetjen e punës ose të ndjekin arsimin e lartë në fakultete.

Nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme deri më 10 qershor nuk do të kthehen në bankat shkollore gjegjësisht deri në fund të vitit shkollor, mësimi do të realizohet nga distanca.

Regjistrimi i nxënësve në klasë të parë për vitin shkollor 2020/2021 në vend që në maj do të realizohet në qershor. Listat e nxënësve të regjistruar, shkollat do t’i publikojnë më së voni deri më 15 korrik, ndërsa ata që nuk do të regjistrohen do të marrin njoftim me shkrim.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>