Covid 19: 111 raste të reja, 2 të vdekur dhe 6 persona të shëruar

NdalesaMinistria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit sipas informatave të deritashme janë realizuar 854 teste dhe janë regjistruar 111 raste të reja të covid-19 edhe atë në – Shkup 63 – Shtip 12 – Kumanovë 11  – Koçani 9 – Tetovë 8 – Gostivar 3  – Veles 3 – Ohër 1  dhe Kriva Pallanka 1.

Gjatë 24 orëve u regjistruan 2 viktima, në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile ndërroi jetë një paciente 53-vjeçare nga Struga dhe një pacient 80-vjeçar nga Prilepi.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 6 pacientë të rikuperuar në  – Tetovë 4 – Manastir 1 dhe Prilep 1.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara që nga fillimi i epidemisë është 3025, numri i pacientëve të rikuperuar është 1646, numri i të ndjerëve është 153, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend për momentin është 1226.

Në bazë të dhënave, duket sikur virusi pëson një zbritje dhe se kulmi ishte më 5 qershor.

Ndërsa sot, në territorin e Tetovës, gjatë 24 orëve të shkuara u regjistruan 8 raste të reja dhe kemi 4 të shëruar, numri i përgjithshëm i rasteve aktive me covid-19 është 119.

Ja edhe renditja e qyteteve me  rastet më të larta aktive :

 • Shkup – 1264, aktiv 658 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Kumanova – 556, aktiv 140 (me 109.228 banorë)
 • Shtip – 174, aktiv 136  (me 43.625 banorë)
 • Tetovë – 281, aktiv 119 (territori i Tetovës me 200.678 banorë: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë)
 • Velesi – 144, aktiv 30 (me  54.384 banorë)
 • Gostivar – 50, aktiv 29 (111.252 banorë)
 • Prilep – 218, aktiv 27 (me 75.132 banorë)
 • Struga – 98, aktive 25 (me 65.801 banorë)
 • Ohër- 31, aktiv 14 (51.591 banorë)
 • Manastir – 30, aktiv 3 (me 91.983 banorë)
 • Kërçova – 3, aktiv 1 (me 56.937 banorë)
 • Dibra  – 52, aktiv 1 (me 20.863 banorë)

Përndryshe vazhdon ndalesa për lëvizjen e qytetarëve ne cila përfundon të hënën (08.06.2020) në ora 05:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>