Covid 19: 150 raste të reja, 9 të vdekur dhe 30 persona të shëruar

Diagrami 27 qershorMinistria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë realizuar 1086 teste dhe janë regjistruar 150 raste të reja të covid-19 edhe atë në – Shkup 93– Tetovë 12 – Ohër 9 – Kërçovë 8 – Kumanovë 7 – Resnjë 5 – Prilep 4 – Shtip 3 – Strugë 3 – Gostivar 3 –  Koçani 1 – Negotinë 1 dhe Manastir 1.

Gjatë 24 orëve u regjistruan 9 viktima edhe atë 6 nga Tetova dhe 3 nga Shkupi :

– Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile në Shkup, vdiq një pacient 79-vjeçar nga Shkupi. – Në Spitalin “8 Shtatori ” në Shkup, vdiqën 3 persona: 2 pacient njëri 58-vjeçar dhe tjetri 81-vjeçar, të dy nga Shkupi  dhe një pacient 58-vjeçar, nga Tetova. – Në Tetovë vdiqën 5 persona të moshës: 63-vjeçar, 60-vjeçar, 77-vjeçar, 72-vjeçar dhe 69 vjeçar.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 30 pacient të shëruar në – Shkup 21 – Shtip 3 – Tetovë 3  – Prilep 2 dhe  Manastir 1.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara që nga fillimi i epidemisë është 5906, numri i pacientëve të rikuperuar është 2236, numri i të ndjerëve është 277 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend për momentin është 3393.

Ndërsa në territorin e Tetovës, gjatë 24 orëve të shkuara u regjistruan 12 raste të reja, 6 të vdekur dhe 3 të shëruar, numri i përgjithshëm i rasteve aktive me Covid-19 është 374.

Ja edhe renditja e qyteteve me  rastet më të larta aktive:

 • Shkup – 2893, aktiv 1931 (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Tetovë – 640, aktiv 374 (territori i Tetovës me 200.678 banorë: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kumanovë – 732aktiv 276 (me 109.228 banorë) .
 • Shtip – 306, aktiv 181 (me 43.625 banorë) .
 • Ohër- 149, aktiv 125 (51.591 banorë).
 • Strugë – 196, aktive 114 (me 65.801 banorë) .
 • Resnjë – 94aktiv 90 (me 16.313 banorë)
 • Gostivar – 104, aktiv 63 (111.252 banorë) .
 • Dibër  – 89, aktiv 37 (me 20.863 banorë)
 • Veles – 173, aktiv 30 (me  54.384 banorë)
 • Koçani – 67, aktiv 30 (me 37.758 banorë)
 • Prilep – 246, aktiv 23 (me 75.132 banorë)
 • Manastir – 46aktiv 15 (me 91.983 banorë)
 • Kërçovë – 24, aktiv 20 (me 56.937 banorë)
 • Probishtip – 14, aktiv 9 (me 15.085 banorë)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>