Covid 19: 173 raste të reja, 15 të vdekur dhe 150 persona të shëruar

diagram 2 korrikMinistria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë realizuar 1653 teste dhe janë regjistruar 173 raste të reja të covid-19 edhe atë në – Shkup 75 – Strugë 14 – Ohër 10 – Tetovë 9  – Kumanovë 9 – Shtip 8 – Gostivar 7 – Dibër 6 – Prilep 6 – Sveti Nikollë 6 – Koçani 4 – Veles 3 – Resnjë 3 – Kërçovë 3  – Kavadarci 3 – Gjevgjeli 2 – Strumicë 1 – Krushevë 1 – Probishtip 1 – Berovë 1 dhe Valandovë 1.

Gjatë 24 orëve u regjistruan 15 viktima  : 8 nga Shkupi, 2 nga Tetova, 2 nga Struga, 2 nga Gostivari dhe 1 nga Ohri.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 150 pacient të shëruar në – Shkup 105 – Tetovë 12 – Strugë 10  – Shtip 7 – Koçani 5 – Ohri 4 – Negotinë 2 – Gostivar 1 – Strumicë 1 – Probishtip 1 – Veles 1  dhe Kumanovë 1

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara që nga fillimi i epidemisë është 6625, numri i pacientëve të rikuperuar është 2748, numri i të ndjerëve është 321 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend për momentin është 3556.

Ndërsa në territorin e Tetovës, gjatë 24 orëve të shkuara u regjistruan 9 raste të reja, 2 të vdekur dhe 10 të shëruar, numri i përgjithshëm i rasteve aktive me Covid-19 është 389.

Ja edhe renditja e qyteteve me  rastet më të larta aktive:

 • Shkup – 3208, aktiv 2010 (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Tetovë – 723, aktiv 389 (territori i Tetovës me 200.678 banorë: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kumanovë – 769aktiv 219 (me 109.228 banorë) .
 • Shtip – 355, aktiv 161 (me 43.625 banorë) .
 • Ohër- 180, aktiv 151 (51.591 banorë).
 • Strugë – 242, aktive 145 (me 65.801 banorë) .
 • Resnjë – 111aktiv 97 (me 16.313 banorë)
 • Gostivar – 129, aktiv 70 (111.252 banorë) .
 • Dibër  – 102, aktiv 50 (me 20.863 banorë)
 • Veles – 189, aktiv 42 (me  54.384 banorë)
 • Koçani – 73, aktiv 21 (me 37.758 banorë)
 • Prilep – 246, aktiv 23 (me 75.132 banorë)
 • Manastir – 54aktiv 20 (me 91.983 banorë)
 • Kërçovë – 38, aktiv 32 (me 56.937 banorë)
 • Probishtip – 20, aktiv 11 (me 15.085 banorë)

Ja edhe një apel për qytetarët nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale të Shqipërisë : Përdoreni maskën kudo në ambientet e mbyllura, kur hyni në supermarket, në dyqane, në zyrë dhe në çdo ambient publik ku nuk mund të ruani distancën.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i drejtohet me një thirrje ndërgjegjes individuale të secilit prej jush: Tregoni kujdes me respektimin e rregullave sepse shkujdesja e vërejtur favorizon përhapjen e virusit, i cili po prek çdo moshë, pa dallim.
Përdoreni maskën kudo në ambientet e mbyllura, kur hyni në supermarket, në dyqane, në zyrë dhe në çdo ambient publik ku nuk mund të ruani distancën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>