Covid 19: 35 raste të reja, 5 të vdekur dhe 19 persona të shëruar

Ministria e ShendetesiseMinistria e Shëndetësisë informon se në gjatë 24 orëve të fundit janë realizuar 1120 teste dhe janë regjistruar 35 raste të reja të covid-19 edhe atë në Shkup 22, në Tetovë 6, në Kumanovë 4, në Shtip 1, në Strugë 1 dhe në Gostivar 1.

Gjatë 24 orëve u regjistruan 5 viktima, prej tyre në klinikën për sëmundje infektive dhe gjendje febrile një pacient ndërroi jetë nga Shkupi (69 vjeç) i shtruar në klinik më 15 maj si dhe një pacient nga Struga (70 vjeç) i pranuar në spital më 17 maj, ndërsa dy pacient nga Shkupi, një pacient i moshës 70 vjeç, i pranuar më 28 maj dhe një pacient (47-vjeç) i cili ka qenë në në trajtim spitalor nga 21 maj, ndëruan jetë në Spitalin “8 Shtatori”. Në raportin e sotëm të ISHP-së është regjistruar edhe foshnja nga Shkupi, e cila me kërkesë të prindërve të tij është transportuar me aeroplan për në Zvicër, ku edhe vdiq. Foshnja ishte shtruar në Klinikën e Fëmijëve dhe pati një rezultat pozitiv të covid-19.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 19 pacientë të rikuperuar: – Shkupi 8 – Kumanovë 3 – Prilep 2 – Manastir 2 – Negotinë 2 – Tetovë 1
dhe Veles 1.

Deri më tani në vend , janë kryer gjithësej 28.804 teste për kovid 19. Nga numri i përgjithshëm i testeve të kryera gjatë 24 orëve të kaluara, 487 teste janë brenda egzaminimot në kopshte dhe institucione gerontologjike. Testet janë kryer përmes Qendrave për Shëndet Publik në Tetovë, Manastir, Kumanovë dhe Shkup, dhe një rast pozitiv u konfirmua në një kopsht fëmijësh në Tetovë. Deri më tani, brenda ekzaminimit janë kryer 3502 testime, dhe janë konfirmuar gjithsej 6 raste pozitive të covid-19.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 2164, numri i pacientëve të rikuperuar është 1535, numri i të ndjerëve është 131, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 498.

Në territorin e Tetovës, gjatë 24 orëve të shkuara u regjistruan 6 raste të reja, dhe kemi 6 të shëruar, numri i pacientëve aktiv me covid-19 është 75.

Ja edhe renditja e qyteteve me  rastet më të larta aktive :
• Shkup – 817, aktiv 248

• Tetovë – 198, aktive 75

• Prilep -211, aktiv 41

• Velesi – 129, aktiv 29

• Kumanova – 453, aktive 44

• Shtip-62, aktiv 27

• Struga – 80, aktive 11

• Ohër-23, aktiv 6

• Manastir –28, aktiv 4

• Gostivar-23, aktiv 5

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>