Covid 19: 38 raste të reja, 3 të vdekur dhe 16 persona të shëruar

e enjteMinistria e Shëndetësisë informon se në gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 560 testime dhe janë regjistruar 38 raste të reja të COVID-19 edhe atë: – Shkup 24 – Kumanovë 4 – Shtip 4 – Tetovë 3 – Negotinë 2 – Manastir 1.

Fatkeqësisht u regjistruan edhe 3 të vdekur prej tyre, në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile, ndërroi jetë një pacientë 74 vjeçar, i trajtuar në klinik prej me 21 majit, ndërsa në spitalin ‘’8 shtatori’’ ndërroi jetë një pacient 57-vjeçar i hospitalizuar prej me 23 maj “.  Në Institutin e shëndetit publik nga Spitali i Remedikës aritën strishiot-materiali pas vdekjes (post-mortum) për analizë për një pacientë nga Shkupi (53 vjeçar) dhe ai rezultoi pozitiv për COVID-19.

Instituti i Shëndetit Publik sot regjistroi 16 pacientë të rikuperuar: – Veles 9 – Prilep 4 – Shkup 1 – Kumanovë 1 dhe  Manastir 1.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 2077, numri i pacientëve të rikuperuar është 1486, numri i të ndjerëve është 122 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 469.

Në territorin e Tetovës, gjatë 24 orëve të shkuara u regjistruan 3 raste të reja, fatkeqësisht u regjistrua edhe 2 të vdekur nga territori i Tetovës, dhe nuk kemi asnjë të shëruar, numri i pacientëve aktiv me covid-19 është 71.

Ja edhe renditja e qyteteve me  rastet më të larta aktive :
• Shkup – 771, aktiv 232

• Tetovë – 182, aktive 71

• Prilep -211, aktiv 43

• Velesi – 128, aktiv 31

• Kumanova – 442, aktive 36

• Shtip-54, aktiv 19

• Struga – 77, aktive 9

• Ohër-23, aktiv 8

• Manastir –29, aktiv 7

• Gostivar-22, aktiv 4

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>