Covid 19: 52 raste të reja, 4 të vdekur dhe 30 persona të shëruar

Ministria e ShendetesiseMinistria e Shëndetësisë informon se në gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 661 testime dhe janë regjistruar 52 raste të reja të COVID-19 edhe atë: – Shkup 26 – Tetovë 9 – Shtip 7 – Kumanovë 6 – Strugë 2 – Veles 1 dhe Koçani 1.

Fatkeqësisht u regjistruan edhe 4 viktima, prej tyre në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile, ndërruan jetë dy pacientë: një pacient prej Shkupi 73 vjeçar, i trajtuar në klinik prej me 21 majit dhe një pacient prej Velesi 82 vjeçar, i trajtuar në klinik prej me 22 majit , ndërsa në spitalin ‘’8 shtatori’’ ndërruan jetë dy paciente: një prej Shkupi 76-vjeçare e hospitalizuar prej me 21 maj  dhe një paciente prej Tetove 55 vjeçare e hospitalizuar prej 27 maj.

Instituti i Shëndetit Publik sot regjistroi 30 pacientë të rikuperuar: – Shkup 16 – Tetovë 10 – Ohër 2 – Veles 1 – Kratovë 1.

Në konferencën për shtyp, ministri Filipçe kritikoi indiferencën gjegjësisht mosveprimin e policisë, sepse siç tha ai, njerëzit që janë urdhëruar që të vetizolohen, kanë shëtitur lirshëm nëpër qytet.

Ai paralajmëroi se  në vendet, komunat ku ka rritje të numrit të të infektuarve do të vendosen në karantinë gjegjësisht do të izolohen.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 2129, numri i pacientëve të rikuperuar është 1516, numri i të ndjerëve është 126 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 487.

Në territorin e Tetovës, sipas shtabit të krizës pranë komunës së Tetovës e cila mblidhet një herë në javë më 26.05.2020 dha këtë pasqyrë jo të plotë të gjendjes:  sipas komunave  (fatkeqësisht nuk jepen të dhëna për rastet aktive, por numri i përgjithshëm i të diagnostifikuarve me Covid-19 që ishte 176. Nga ky numër deri më 26.05.2020 ishin shëruar 80 persona kurse 16 ndërruan jetë): -Komuna e Tetovës 84 (6 kanë ndërruar jetë)
-Komuna e Bogovinës 47 (6 kanë ndërruar jetë)
-Komuna e Tearcës 18
-Komuna e Bërvenicës 15 (1 ka ndërruar jetë)
-Komuna e Jegunovcës 5,  dhe
-Komuna e Zhelinës 7 të infektuar (3 persona kanë ndërruar jetë)

Ja si është gjendja e përgjithshme sot :

gjatë 24 orëve të shkuara u regjistruan 9 raste të reja, fatkeqësisht u regjistrua edhe 1 të vdekur nga territori i Tetovës, dhe 10 janë shëruar, numri i pacientëve aktiv me covid-19 është 69.

Ja edhe renditja e qyteteve me  rastet më të larta aktive :

 • Shkup – 797, aktiv 240 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Tetovë – 191, aktive 79 (territori i Tetovës me 200.678 banorë: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë)
 • Prilep -211, aktiv 43 (me 75.132 banorë)
 • Velesi – 129, aktiv 30 (me  54.384 banorë)
 • Kumanova – 448, aktive 42 (me 109.228 banorë)
 • Shtip-61, aktiv 26 (me 43.625 banorë)
 • Struga – 79, aktive 11 (me 65.801 banorë)
 • Ohër-23, aktiv 6 (51.591 banorë)
 • Manastir – 28, aktiv 6 (me 91.983 banorë)
 • Gostivar – 22, aktiv 4 (111.252 banorë)
 • Kërçova – 3, aktiv 0 (me 56.937 banorë)
 • Dibra  – 51, aktiv 0 (me 20.863 banorë)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>