Covid 19: në 24 orët e fundit, prej 1325 testeve, kemi 565 raste të reja, 21 viktima dhe 154 persona të shëruar

E hënëGjatë 24 orëve të fundit janë kryer 1325 teste dhe 565 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 230 (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Prilep – 65 (me 75.132 banorë).
 • Tetovë – 39 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kumanovë – 35 (me 109.228 banorë) .
 • Veles – 27 (me  54.384 banorë).
 • Gostivar – 27 (111.252 banorë).
 • Strumica – 17 (me 57.175 banorë)
 • Manastir – 15 (me 91.983 banorë).
 • Koçani – 15 (me 37.758 banorë).
 • Shtip – 13 (me 43.625 banorë) .
 • Gjevgjelia – 13 (me 22.706 banorë)
 • Kavadarci – 10 (me 38.741 banorë).
 • Negotinë – 9 (me  19.327 banorë).
 • Radovish – 7 (me 29.100 banorë).
 • Kriva Pallanka – 6 (me  20.820 banorë).
 • Kratovë – 6 (me 9.376 banorë).
 • Berovë – 5 (me 12.813 banorë).
 • Sveti Nikollë – 4 (me 17.683 banorë)
 • Kërçovë – 3 (me 56.937 banorë).
 • Ohër- 3 (51.591 banorë).
 • Probishtip – 3 (me 15.085 banorë).
 • Krushevë – 3 (me 9.418 banorë).
 • Vallandovë – 3 (me  11.773 banorë).
 • Vinicë – 3 (me 19.391 banorë).
 • Delçevë –2 (me 17.713 banorë).
 • Resnjë – 1 (me 16.313 banorë)
 • Strugë – 1 (me 65.801 banorë) .
Kanë ndërruar jetë 21 persona , 6 pacientë nga Shkupi (45, 52, 63, 67, 68 dhe 84 vjeç), 5 nga Tetova (69, 73, 75, 69 dhe 83 vjeç), 1 nga Kumanova (74 vjeç) 2 nga Velesi (83 dhe 89 vjeç), 2 nga Bogdanci (75 dhe 85 vjeç), 1 pacientë nga Manastiri (79 vjeç), 1 nga Radovish (71 vjeç), 1 nga Prilepi (61 vjeç), 1 nga Ohri (51 vjeç), dhe 1 nga Shtipi (63 vjeç).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 154 pacientë të rikuperuar në: – Shkup 58-Shtip 7- Prilep 9- Tetovë 6- Strugë 8- Veles 7- Manastir 11-Ohër 11- Kavadarci 5- Gostivar 6- Strumicë 9 – Koçani 5 -Probishtip 2 -Demir Hisar 1- Berovë 1- Valandovë 2- Vinicë 1-Sveti Nikolë 2- Negotinë 3.
Deri më tani, janë kryer gjithsej 253,173 teste të Covid-19 në vend.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 32997, numri i pacientëve të rikuperuar është 21244, numri i vdekjeve është 1025 dhe numri i rasteve aktive është 10728.
masat kunder covid
Kujdes!
Kujdes nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase, që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën.

Besoni vetëm institucioneve përgjegjëse dhe jo individëve!

Mbani maskën edhe në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>