Covid 19: në 24 orët e fundit, prej 1901 testeve, kemi 561 raste të reja, 22 viktima dhe 197 persona të shëruar

E diellGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1901 teste dhe 561 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në:
 • Shkup – 271(gjithsejtë 11473/aktive 3562) (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Prilep – 33(gjithsejtë 1087/aktive 316) (me 75.132 banorë).
 • Strumica – 32(gjithsejtë 736/aktive 434) (me 57.175 banorë)
 • Kumanovë – 29(gjithsejtë 2124/aktive 331(me 109.228 banorë) .
 • Tetovë – 26(gjithsejtë 1923/aktive 408)(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Veles – 20(gjithsejtë 508/aktive 151) (me  54.384 banorë).
 • Shtip – 19(gjithsejtë 1548/aktive 201(me 43.625 banorë) .
 • Kavadarci – 18(gjithsejtë 429/aktive 176) (me 38.741 banorë).
 • Manastir – 17(gjithsejtë 542/aktive 182) (me 91.983 banorë).
 • Gjevgjelia – 15(gjithsejtë 332/aktive 180) (me 22.706 banorë)
 • Koçani – 12(gjithsejtë 644/aktive 212) (me 37.758 banorë).
 • Ohër- 11(gjithsejtë 604 aktive 167) (51.591 banorë).
 • Gostivar – 10(gjithsejtë 1105/aktive 144) (111.252 banorë) .
 • Berovë – 8(gjithsejtë 193/aktive 57) (me 12.813 banorë).
 • Kërçovë – 6(gjithsejtë 481/aktive 124) (me 56.937 banorë).
 • Sveti Nikollë – 5(gjithsejtë 452/ aktive 70(me 17.683 banorë)
 • Negotinë – 4(gjithsejtë 120/aktive 62) (me  19.327 banorë).
 • Probishtip – 4(gjithsejtë 159/aktive 29) (me 15.085 banorë).
 • Kratovë – 3(gjithsejtë 37aktive 11) (me 9.376 banorë).
 • Strugë – 3(gjithsejtë 774/aktive 78) (me 65.801 banorë) .
 • Kriva Pallanka – 3(gjithsejtë 204/aktive 75) (me  20.820 banorë).
 • Dibër – 2(gjithsejtë 321/aktive 57) (me 20.863 banorë).
 • Makedonski Brod – 2(gjithsejtë 100aktive 4)(me  6.166 banorë).
 • Resnjë – 2(gjithsejtë 224/aktive 55) (me 16.313 banorë)
 • Radovish – 2(gjithsejtë 201/aktive 74(me 29.100 banorë).
 • Vinicë – 1(gjithsejtë 163/aktive 59) (me 19.391 banorë).
 • Delçevë –1 (gjithsejtë 227/aktive 128) (me 17.713 banorë).
 • Krushevë – 1(gjithsejtë 22aktive 2)(me 9.418 banorë).
 • Demir Hisar – 1(gjithsejtë 72aktive 10)(me 8.177 banorë).
Kanë ndërruar jetë 22 persona , 7 pacientë nga Shkupi (55, 78, 71, 35, 66, 71 dhe 64 vjeç ), 2 pacientë nga Dibra (58 dhe 64 vjeç ), 2 pacientë nga Velesi (61 dhe 64 vjeç ), 2 nga Manastiri (74 dhe 70 vjeç), 2 nga Gostivari (79 dhe 76 vjeç), 2 pacientë nga Kriva Pallanka (56 dhe 88 vjeç), 1 nga Struga (75 vjeç), 1 nga Kumanova (57 vjeç), 1 nga Prilepi (61 vjeç ),  1 nga Koçani (60 vjeç)  dhe 1 pacient nga Dellçeva (81 vjeç).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 197 pacientë të shëruar në:
-Shkup 91-Kumanovë 7-Shtip 8-Prilep 18-Tetovë 13-Strugë 4-Veles 3-Manastir 4-Ohër 3-Gostivar 3-Gjevgjeli 4-Strumicë 16-Radovish 2-Koçanë 9-Demir Hisar 1-Makedonski Brod 1-Valandovë 2-Sveti Nikolë 4-Kërçovë 4
Deri më tani, janë kryer gjithsej 235,038 teste të Covid-19 në vend.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 26954, numri i pacientëve të shëruar është 18627, numri i vdekjeve është 919, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 7408.
riskDeri sa tek ne, ende vazhdojnë me teoritë konspirative rreth virusit covid 19, shoqëritë e qytetëruara, jo-injorante, si shumë vende të Evropës dhe Botës, ku kemi edhe rritje të numrit të infektuarve me Covid 19, marin masa mbrojtëse, kufizime dhe i respektojnë udhëzimet për mbrojtje nga covid-19, prandaj,
Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

Kujdes!

Kujdes nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëzit e papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase, që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën.

Besoni vetëm institucioneve përgjegjëse dhe jo individëve!

Respektoni masat për parandalimin e këtij infeksioni, Ju lutemi mbani detyrimisht maskë në ambiente të mbyllura dhe aty ku nuk ruhet dot distanca, kujdesuni për higjienën personale, ruani distancimin fizik, dezinfektoni objektet qe prekni, mbroni veten dhe njëkohësisht të afërmit tuaj. Tregoni kujdes me respektimin e rregullave. Përdoreni maskën kudo në ambientet e mbyllura, kur hyni në supermarket, në dyqane, në zyrë dhe në çdo ambient publik ku nuk mund të ruani distancën.

Një thirrje veçanërisht për të rinjtë, të tregojnë kujdes sepse virusi nuk njeh moshë dhe nuk bën përzgjedhje. Bashkëpunimi juaj është vendimtar për ta fituar luftën me virusin e rrezikshëm dhe për të frenuar përhapjen e tij.

– Mbani duart të pastra dhe mos e prekni fytyrën
– Ruani distancën në ambientet publike.
– Kudo kur kjo nuk është e mundur, vendosni maskë apo barrierë mbrojtëse.
– Shmangni grumbullimet me shumë njerëz pasi është rrezik për përhapjen e infektimit nga Covid19.
– Kur dyshoni se jeni të prekur duhet të qëndroni të izoluar dhe telefononi në numrin e Urgjencës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>