Covid 19: në 24 orët e fundit, prej 2449 testeve, kemi 865 raste të reja, 10 viktima dhe 359 persona të shëruar

E diellGjatë 24 orëve të fundit janë kryer 2449 teste dhe 865 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 397(territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Tetovë – 95(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Veles – 44(me  54.384 banorë).
 • Strumica – 37(me 57.175 banorë)
 • Shtip – 34(me 43.625 banorë) .
 • Manastir – 31(me 91.983 banorë).
 • Gostivar – 30(111.252 banorë).
 • Prilep – 29(me 75.132 banorë).
 • Kavadarci – 26(me 38.741 banorë).
 • Kumanovë – 22(me 109.228 banorë) .
 • Ohër- 21(51.591 banorë).
 • Koçani – 17(me 37.758 banorë).
 • Kërçovë – 15(me 56.937 banorë).
 • Strugë – 7(me 65.801 banorë) .
 • Probishtip – 7(me 15.085 banorë).
 • Delçevë –6(me 17.713 banorë).
 • Radovish – 6(me 29.100 banorë).
 • Vinicë – 6(me 19.391 banorë).
 • Resnjë – 5(me 16.313 banorë)
 • Kriva Pallanka – 5(me  20.820 banorë).
 • Gjevgjelia – 4(me 22.706 banorë)
 • Berovë – 4(me 12.813 banorë).
 • Sveti Nikollë – 4(me 17.683 banorë)
 • Kratovë – 4(me 9.376 banorë).
 • Negotinë – 4(me  19.327 banorë).
 • Dibër – 2(me 20.863 banorë).
 • Demir Hisar – 2(me 8.177 banorë).
 • Makedonski Brod – 1(me  6.166 banorë).
Kanë ndërruar jetë 10 persona , katër pacientë nga Shkupi (67, 58, 64 dhe 76 vjeç), dy nga Prilepi (70 dhe 73 vjeç), një pacientë nga Manastiri (52 vjeç), një nga Ohri (77 vjeç), një nga Koçani (48 vjeç) dhe një pacientë nga Probishtipi (76 vjeç).Të gjithë kanë ndërruar jetë në kushte spitalore.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 359 pacientë të rikuperuar në:
- Shkup 125- Kumanovë 24- Dibër 14- Shtip 12- Prilep 9- Tetovë 34
- Strugë 1- Veles 4- Manastir 9- Kavadarci 2- Gostivar 4- Gjevgjeli 7
- Strumicë 30- Kriva Pallanka 2- Radovish 4- Koçani 32- Probishtip 1
- Berovë 2- Valandovë 3- Vinicë 5- Delçevë 24- Sveti Nikolë 5- Kërçovë 5- Resnjë 1
Deri më tani, janë kryer gjithësej 251,848 teste të Covid-19 në vend.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 32436, numri i pacientëve të rikuperuar është 21090, numri i vdekjeve është 1004 dhe numri i rasteve aktive është 10342.
riskKujdes!
Kujdes nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase, që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën.

Besoni vetëm institucioneve përgjegjëse dhe jo individëve!

Mbani maskën edhe në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>