Covid 19: në 24 orët e fundit, prej 2731 testeve, kemi 913 raste të reja, 24 viktima dhe 421 persona të shëruar

E martëGjatë 24 orëve të fundit janë kryer 2731 teste dhe 913 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 459(territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Veles – 79(me  54.384 banorë).
 • Prilep – 78(me 75.132 banorë).
 • Tetovë – 44(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Ohër- 37(51.591 banorë).
 • Manastir – 33(me 91.983 banorë).
 • Strumica – 26(me 57.175 banorë)
 • Kumanovë – 25(me 109.228 banorë) .
 • Kavadarci – 24(me 38.741 banorë).
 • Shtip – 18(me 43.625 banorë) .
 • Strugë – 11(me 65.801 banorë) .
 • Delçevë –10(me 17.713 banorë).
 • Gostivar – 9(111.252 banorë).
 • Sveti Nikollë – 9(me 17.683 banorë)
 • Koçani – 8(me 37.758 banorë).
 • Negotinë – 5(me  19.327 banorë).
 • Kratovë – 5(me 9.376 banorë).
 • Kërçovë – 5(me 56.937 banorë).
 • Vinicë – 4(me 19.391 banorë).
 • Radovish – 3(me 29.100 banorë).
 • Kriva Pallanka – 3(me  20.820 banorë).
 • Demir Hisar – 3(me 8.177 banorë).
 • Krushevë – 3(me 9.418 banorë).
 • Gjevgjelia – 3(me 22.706 banorë)
 • Probishtip – 2(me 15.085 banorë).
 • Vallandovë – 2(me  11.773 banorë).
 • Resnjë – 2(me 16.313 banorë)
 • Dibër – 1(me 20.863 banorë).
 • Berovë – 1(me 12.813 banorë).
 • Pehçevë – 1(me 5.517 banorë).
Kanë ndërruar jetë 24 persona , 2 pacientë nga Shkupi (77 dhe 67 vjeç), 1 nga Kumanova (59 vjeç,) 4 nga Prilepi (70, 61, 79 dhe 45 vjeç), 3 nga Velesi (82, 78 dhe 82 vjeç), 2 nga Manastiri (80 dhe 62 vjeç), 3 nga Ohri (67, 64 dhe 68 vjeç), 2 nga Gostivari (66 dhe 62 vjeç), 6 nga Strumica (75, 64, 75, 60, 37 dhe 61 vjeç) dhe 1 nga Probishtipi (69 vjeç).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 421 pacientë të rikuperuar në: – Shkup 199 -Kumanova 18 -Shtip 15- Prilep 25- Tetovë 25- Strugë 6- Veles 11- Manastir 7-Ohër 14- Kavadarci 15- Gostivar 11- Gjevgjeli 16 -Strumicë 26 – Radovish 5- Krushevë 1 -Koçani 1 -Probishtip 2 -Makedonski Brod 1 – Berovë 4- Valandovë 1- Sveti Nikolë 7-Kërçova 7- Negotinë 4.
Deri më tani, janë kryer gjithsej 255,904 teste të Covid-19 në vend.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 33908, numri i pacientëve të rikuperuar është 21665, numri i vdekjeve është 1049 dhe numri i rasteve aktive është 11194.
riskKujdes!
Kujdes nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase, që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën.

Besoni vetëm institucioneve përgjegjëse dhe jo individëve!

Mbani maskën edhe në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>